ANTE CIZMIC Cropix
VELIKANI 21. STOLJEĆA

ESPN odabrao najveće sportaše: Federer ispred Đokovića, Modrić u eliti, evo tko je broj jedan

Izbor definitivno nije bio lak, što su Amerikanci i sami potvrdili u uvodu teksta
Piše: SNObjavljeno: 18. srpanj 2024. 15:30

Uz pomoć svojih čitatelja koji su glasali u anketi, ugledni sportski list ESPN objavio je listu najboljih 100 sportaša od 2000. godine. Izbor definitivno nije bio lak, što su i sami potvrdili u uvodu teksta.

"Mora biti Tom Brady. Ne, mora biti Lionel Messi. Ma ne, LeBron James. A što sa Serenom Williams? Ako biramo tenisača, zašto ne Roger Federer", upitali su se, a na kraju su odlučili da je najbolji sportaš u ovom razdoblju američki plivač Michael Phelps.

Legendarni Phelps osvojio je 23 zlatne medalje na Olimpijskim igrama, a samo u Pekingu 2008. godine osvojio ih je osam.

Na drugom mjestu smjestila se Serena Williams, a odmah iza nje je Messi. Automatski smo dobili odgovor na pitanje: Messi ili Ronaldo, a Portugalac se nalazi na 13. mjestu. Najboljih pet zatvaraju LeBron James i Tom Brady (američki nogomet).

Ono što bi moglo izazvati raspravu među ljubiteljima tenisa jest da je Roger Federer na šestom mjestu, a Novak Đoković, koji ima četiri Grand Slam naslova više od Švicarca, na 11. mjestu. Odmah iza Đokovića smjestio se Rafael Nadal.

U najboljih 10 još su se smjestili Simone Biles, Tiger Woods, Usain Bolt i Kobe Bryant.

Hrvatska također ima predstavnika na listi, naravno, riječ je o Luki Modriću, koji se, kao što smo već ranije objavili, smjestio na 55. mjesto.

Linker
18. listopad 2024 04:50