REUTERS/Clodagh Kilcoyne
RAGBI

FENOMENALNI IRCI VISOKOM POBJEDOM KOLO PRIJE KRAJA OSVOJILI KUP ŠEST NACIJA Protiv Engleza igraju za ponavljanje povijesti

Piše: HinaObjavljeno: 10. ožujak 2018. 21:10

Ragbijaši Irske pobjednici su ovogodišnjeg izdanja Kupa šest nacija, oni su u susretu 4. kola u subotu kao domaćini svladali Škotsku sa 28-8 što im je u kombinaciji s pobjedom Francuske u Saint-Denisu protiv Engleske od 22-16 bilo dovoljno da osiguraju naslov kolo prije kraja.

Irska je u sva četiri ovogodišnja nastupa ostvarila pobjedu i sa 19 osvojenih bodova postala je nedostižna za konkurente i zasluženo je po 13 puta u povijesti osvojila ovo cijenjeno natjecanje.

U posljednjem kolu sljedećeg vikenda Irska će gostovati kod Engleske na Twickenhamu te bi u slučaju pobjede tek po treći puta ostvarila "grand slam", odnosno pobjede protiv svih suparnika u istoj godini. Dosada je Ircima to uspjelo tek 1948. i 2009. godine.

Iza Irske trenutačno su na ljestvici Engleska i Francuska sa po 10 bodova, Škotska ima osam, Wales šest uz utakmicu manje koju će igrati u nedjelju u Cardiffu protiv posljednje Italije koja je ove godine bez bodova.

Linker
21. travanj 2024 19:18