RUKOMET, LP

Flensburg se plasirao na Final Four nakon velike drame u Skopju, prošao i Veszprem

Flensburg je prvi njemački klub koji je izborio završnicu Lige prvaka, a do kraja nedjelje još mu se mogu pridružiti dva sunarodnjaka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. travanj 2014. 23:21

Rukometaši njemačkog Flensburga izborili su nastup na Final Fouru nakon velike drame u susretu protiv makedonskog Vardara u Skopju.

Flensburg je u Makedoniju stigao s dva gola prednosti (24-22), a na poluvremenu je imao velikih +5, odnosno sveukupno +7. No u samu završnicu susreta Vardar je ušao s prednošću 25-21!

To nije bilo dovoljno da sastav iz Skopja izbori završnicu Lige prvaka, jer je 11 sekundi prije kraja Anders Eggert zabio sedmerac za Flensburg, za smanjenje vodstva domaćina 27-25. Vardar nije uspio zabiti u posljednjem napada, pa je Flensburg izborio Final Four u Kölnu zbog više postignutih golova u gostima. Igor Karačić postigao je dva pogotka u redovima domaćeg sastava.

Flensburg je prvi njemački klub koji je izborio završnicu Lige prvaka, a do kraja nedjelje još mu se mogu pridružiti dva sunarodnjaka. Kiel je praktički siguran jer u domaćem dvoboju protiv Metalurga iz Skopja treba obraniti +10, dok Rhein-Neckar Löwen treba u Barceloni sačuvati +7 iz prvog susreta. Susret Barcelone i RN Löwena na rasporedu je ove subote u 20:15.

Rukometaši mađarskog Veszprema lakoćom su izborili Final Four Lige prvaka pobjedom i u uzvratnom ogledu protiv francuskog PSG-a.

Nakon pobjede 28-26 u prvom susretu, Veszprem je pred svojim navijačima bio još uvjerljiviji slavivši s 31-26, a jedan od junaka ulaska na Final Four bio je naš Renato Sulić. Hrvatski je pivot postigao osam pogodaka, isto koliko i Srbin Momir Ilić. Vrata mađarskog sastava uspješno je čuvao naš Mirko Alilović.

S druge je pak strane Igor Vori postigao tri pogotka za PSG, dok je Marko Kopljar zabio jedan. Jakov Gojun se nije upisao u strijelce, od kojih je najefikasniji bio Mikkel Hansen s devet golova.

Rukometna Liga prvaka, četvrtfinale, uzvrati:

Vardar – Flensburg 27-25 (22-24 prva utakmica)

Veszprem – PSG 31-26 (28-26 prva utakmica)

Barcelona – RN Löwen (kasnije, 31-38 prva utakmica)

Kiel – Metalurg (nedjelja, 31-21 prva utakmica)

Linker
24. travanj 2024 22:02