PRVENSTVO HRVATSKE

FOTO Skijanje na Sljemenu na +15: 'Mogli smo biti na Jarunu, i tamo ima puno vode!'

Piše: ArhivaObjavljeno: 23. ožujak 2012. 18:06

Tri u jedan Ivice Kostelića na Sljemenu. Teško je bilo i zapamtiti sve kategorije u kojima je jučer najbolji hrvatski skijaš slavio na svojem brdu. Postao je prvak Hrvatske, pobjednik Otvorenog prvenstva Hrvatske i najbolji slalomaš Zagrebačke županije.

- Nisam nikada pobijedio u jednoj utrci a dobio tri nagrade. Barem mislim da nisam - poručio je Kostelić nakon sljemenske “triplete”.

Dugo je izgledalo kao da se na Crvenom spustu održava Prvenstvo Hrvatske u lopatanju ili da je možda ekipa Paške solane pred kontinentalcima odlučila održati pokaznu vježbu. Skijanje? Budimo ozbiljni, u modi su kratki rukavi i sunčane naočale! Zabluda je trajala kratko, do prvog pogleda na stazu na kojoj je prije dva i pol mjeseca gostovao Svjetski kup.

Sljeme je blistalo u proljetnom, izletničkom izdanju, ali ljudi u CroSki odijelima bez problema su glancali posljednje natruhe snijega u Zagrebu i okolici. I kao što to obično biva, skijaški fanatici predvođeni Renom Fleissom i ovog su puta napravili zacrtano. Iako su vremenske prilike dopuštale da visibabe koriste kao zamjenu za slalomske kolce, staza je na plus 15 celzijevaca, kakva-takva, ipak skrpana. I samo hodanje po toj hrpi raskvašenog snijega bilo je slično koprcanju u živom blatu, ali Fleiss & co. opet su nadmudrili prirodu.

- Mogli smo ovo odraditi na Jarunu, i tamo ima puno vode - šalio se Natko Zrnčić-Dim, vodeći nakon prvog laufa unatoč činjenici da je prošavši ciljnu ravninu zamalo povratio. - Pojeo sam jučer lošu pizzu kad sam se vraćao iz Innerkremsa. Nije mu smetalo, barem ne u prvom poluvremenu, u kojem je bio najbrži. Kostelić je bio tek treći (+0.43), brži je bio i Škot Ryding (+0.16). Ipak, drugi slalomaš svijeta u netom završenoj sezoni ubrzao je u drugoj vožnji i slavio ispred Natka i Rydinga.

- Lijepo je bilo pobijediti na Sljemenu. Da, bilo bi to još ljepše ponoviti u onoj pravoj utrci - čeznutljivo se nasmijao Kostelić i dodao: - Proljetno skijanje je poseban gušt, doline su zelene, dani dulji, temperatura viša... U nedjelju ćemo u Innerkremsu krenuti s ekspeditivnim treninzima koji će trajati sve do kraja svibnja. Piše: Tomislav Poljak

Linker
23. lipanj 2024 05:00