REUTERS/Annegret Hilse
KAKVA LUDA UTAKMICA

FOTO: SPEKTAKULARNA ZAVRŠNICA DERBIJA IZMEĐU NJEMAČKE I FRANCUSKE Karabatić sa zvukom sirene donio još jedno odličje 'tricolorima'

Rukometna reprezentacija Francuske osvojila je treće mjesto na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj nakon što je u susretu za broncu u Herningu pobijedila Njemačku sa 26-25 (9-13) golom Nikole Karabatića u zadnjoj sekundi. Zanimljivo, i u njihovoj prvoj utakmici u skupini Francuzi su također zabili u zadnjoj sekundi, ali za neriješen rezultat.
Piše: HinaObjavljeno: 27. siječanj 2019. 15:16

Francuzi su na ovo prvenstvo stigli kao dvostruki branitelji naslova (2017, 2015), te vlasnici četiri zlata na zadnjih pet svjetskih prvenstava, međutim u Njemačkoj i Danskoj morali su se zadovoljiti broncom. Bila je to njihova jedanaesta medalja na svjetskim prvenstvima pri čemu četvrta bronca uz jedno srebro i čak šest zlata.

Njemačka je posljednju medalju na svjetskom prvenstvu osvojila 2007. kada je kao domaćin osvojila zlato. Njemačka je bolje otvorila susret, praktički cijelo prvo poluvrijeme je bila u vodstvu, a na poluvrijeme je otišla sa +4 (13-9).

Francuzi su u prvih sedam minuta nastavka preokrenuli rezultat i serijom 6-1 stigla do vodstva 15-14. U 43. minuti Francuska je imala dva gola prednosti (18-16), no Njemačka je ubrzo izjednačila (19-19) i u posljednjih 10 minuta ušlo se u egalu (20-20).

U nastavku susreta igralo se gol za gol, pa se u zadnju minutu se ušlo s rezultatom 25-25. U posljednjih 60 sekundi vidjeli smo pravu dramu. Prvo su Francuzi propustili priliku za vodstvo nakon što je Silvio Heinevetter obranio udarac s krila Lucu Abalou, da bi Njemačka u kontri izgubila loptu za pobjedu. Lijevo krilo Musche izgubilo je loptu 5-6 sekundi prije kraja i Francuzi su brzom kontrom stigli do pobjedničkog gola kojeg je u zadnjoj sekundi zabio Nikola Karabatić.

Francusku su do pobjede predvodili Kentin Mahe sa sedam golova, dok su Ludovic Fabregas, Luc Abalo, Timothey N'Guessan dodali po tri gola. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Uwe Gensheimer sa sedam i Paul Drux sa četiri gola.

NJEMAČKA - FRANCUSKA 25:26

NJEMAČKA: Bohm, Drux, Fath, Gensheimer, Groetzki, Hafner, Heinevetter, Kohlbacher, Lemke, Musche, Pekeler, Suton, Weinhold, Wiede, Wiencek, Wolff

FRANCUSKA: Abalo, Dipanda, Dumoulin, Fabregas, Gerard, Grebille, Guigou, Karabatić L., Karabatić N., Lagarde, Mahe, Mem, N'Guessan, Porte, Remili, Richardson

-----------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE

25:26 Franzuci gube loptu 15 sekundi prije kraja, Nijemci istrčavaju kontru, a zatim i oni gube loptu! Samo pet sekundi prije kraja Francuska istrčava kontru, lopta dolazi do Nikole Karabatića i sa zvukom sirene Francuz pogađa za pobjedu! Suci su pregledavali snimku i potvrdili da je pogodak regularan. Kakva infarktna završnica ove dramatične utakmice...

25:25 Francuzi imaju napad 30 sekundi prije kraja i Dinart zove time-out!

24:25 Abalo je izveo fantastičan potez, izborio je isključenje i sedmerac! Francuska je i dalje na plus jedan.

23:24 I dalje se odvija prava drama, četiri minute su do kraja, ali pobjednik se ne nazire!

21:22 Opet se igra gol za gol, samo što sada Francuzi održavaju svoju prednost. Kakva drama u Herningu!

19:20 Strašan pogodak veterana Abaloa, potegao je s devet metara iz lakta i probio Wolffa! Francuzi i dalje dominiraju u drugome dijelu, iako bi razlika bila i veća da je Nikola Karabatić u izdanju u kakvom smo ga navikli gledati.

17:19 Fantastično igraju Francuzi, a Njemačka djeluje potpuno izgubljeno nakon isključenja Wienceka. Guigou zabija za novo vodstvo od dva razlike.

16:18 Neprepoznatljiva Njemačka u drugome dijelu, Francuzi prvi put imaju dva razlike, zabijaju sa svih pozicija! Njemački izbornik Prokop zove time-out.

14:15 Kakvo otvaranje drugog poluvremena! Nijemci su ostali bez najboljeg igrača Wienceka koji je zbog crvenog kartona morao izaći iz igre, a Francuzi to koriste i prelaze u vodstvo!

13:12 Francuzi otvaraju serijom od tri pogotka u drugome poluvremenu!

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

13:9 Potpuno rasulo vlada u napadu Francuza, Wolff radi čuda na golu i Nijemci na odmor odlaze s velikih četiri razlike prednosti.

11:9 Isključenje je dobio Luka Karabatić i francuska obrana kao da se raspala. Nijemci su opet na plus 2.

9:8 Njemački igrači rade nekoliko vezanih pogrešaka, Francuzi zabijaju dva brza pogotka i njemački izbornik Christian Prokop zove prvi time-out.

9:6 Nijemci su prešli iz obrane 6-0 u sustav 5-1 i time doveli Francuze u velike probleme, prvi put na utakmici odlaze na plus tri.

7:5 Nijemci vrlo brzo hvataju zaostatak i prelaze u vodstvo, Francuska je pet minuta bez pogotka!

4:5 Nevjerojatno gruba igra Nijemaca na početku, mlate Karabatića gdje stignu, a Wiencek je nakon takvoga jednoga starta dobio dvije minute isključenja. Francuzi to koriste i prelaze u vodstvo.

3:2 Igra se sada gol za gol, Richardson je postigao još jedan iz sedmerca koji je izborio Karabatić, ali Nijemci su odmah preokrenuli dvama pogocima.

1:1 Nijemci su pogotkom otvorili susret, ali Richardson odmah uzvraća iz sedmerca.

0:0 Počela je utakmica u Herningu!

-----------------------------------------------------------

14.25: Igrači su istrčali na parket dvorane Jyske Bank Boxen u danskome Herningu. Glavni suci su Portugalci Fonseca i Santos. Sve je spremno za utakmicu za brončanu medalju na Svjetskome prvenstvu!

Linker
06. svibanj 2024 00:17