Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
UMALO PROKOCKALI SVE

FOTO: ZAGREB OSTAO ŽIV U LIGI PRVAKA NAKON NEVIĐENE DRAME U ZAVRŠNICI Slovenci pali u Areni, ali opasno je prijetio 'déjà vu' hrvatske tragedije

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. ožujak 2017. 21:42

Rukometaši PPD Zagreba ipak će drhtati do nedjelje. Pobijedili su Celje u posljednjem, 14. kolu skupine B Lige prvaka. I to nakon drame. Velike drame u Areni. Trebalo je Zagrebu više od 3 gola razlike kako bi bili i dalje u igri za osminu finala, imali su u 45. minuti i +8, ali onda je nastala panika u kojoj su se Slovenci sjajno vratili.

Ipak, Zagreb se na kraju iščupao, teško, jedva, a ni to nije gotova priča. Jer, za osminu finala moraju čekati Vardar koji u nedjelju mora slaviti protiv Kristianstada. No Zagreb je svoj dio posla odradio. Celje je iz Arene ispraćeno sa 23:21.

Celje je još na startu sezone u Sloveniji dobilo Zagrebaše 30:28, no u četvrtak, kada je bilo puno, puno bitnije, hrvatski prvak vratio im je za sve. I upisao 12. pobjedu u 20. međusobnom ogledu.

Stevanović na golu, a ispred njega u obrambenoj zoni Horvat, Miklavčič, Vori, Tonči i Josip Valčić i Cingesar. S tom postavom otvorio je ovaj dvoboj Silvio Ivandija, s time da je u napad umjesto Tončija ulazio Stipe Mandalinić. Raspoloženi, raspucani Mandalinić koji je u prvom dijelu zabio tri gola.

Celje je povelo golom pivota Vida Poteka i to je bilo jedino vodstvo gostiju u prvom dijelu. Mandalinić je izjednačio, pa Horvat iz sedmerca donio Zagrebu vodstvo, a onda Stipe povezao još dva gola za 4:1 u 12. minuti. Devet minuta čekali su Celjani na drugi gol, Janc im ga je donio sedmercem, a onda je Zagreb deset minuta kontantno mijenjao +2 i +3. Borut Mačkovšek bio jedini koji je držao Celjanima glavu iznad vode. Sa pet golova u pet pokušaja bio je najbolji u prvih 30 minuta.

No, onda je Zagreb još više stisnuo. Horvat je istrčao odličnu kontru za prvih 4 gola viška (11:7), šest minuta prije kraja prvog dijela, a isto su Zagrebu donosili i Pavlović (12:8), Cingesar (13:9) i u konačnici u zadnjim sekundama golman Matevž Skok (14:10) kojeg je Ivandija nekoliko minuta prije stavio umjesto Stevanovića (1+1 obrana).

Što god da je Ivandija rekao svojim dečkima u svlačionici, upalilo je. Jer, Zagreb je na teren izašao još bolji. Prije svih Domagoj Pavlović koji je zabio prvo dva, Vori mu se pridružio s jednim, da bi Pavlović utrpao još jedan za seriju 4:1 u samo četiri minute. I velikih 18:11 Zagreba.

Peti gol i +8 Pavlović je donio u 43. minuti, dvije minute kasnije isto je zadržao i Miklavčič, ali onda je Zagreb stao. Kao da im nije bila dovoljna ona opomena, preokret Slovenaca nad Hrvatskom u Francuskoj u siječnju. Kao da ne znaju da ti Slovenci ne odustaju do zadnje sekunde. Pustili su im da naprave seriju od 7:0 (21:20)! Posljednjih 15 minuta do kraja Zagreb je bio u velikim problemima. Igra im je totalno pala, bili su potpuno bezidejni, a Lesjak se razbranio na golu Celja... I konačno, nakon 11 minuta, PPD je preko Mandalinića uspio nešto zabiti i u konačnici odnijeti pobjedu.

Linker
18. svibanj 2024 07:45