REUTERS
VELIKI FAVORITI

FRANCUZI LIKUJU PO DOLASKU U ZAGREB, A JASNO JE I ZAŠTO 'Dobro je doći u Zagreb sa svim kartama u svojim rukama. Odmah napadamo polufinale!'

TRICOLORI NAPADAJU POLUFINALE VEĆ PROTIV ŠVEDSKE U Zagreb Francuzi očekivano dolaze s četiri boda i vjerojatnim povratkom ‘ministra obrane’ Luke Karabatića
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 18. siječanj 2018. 20:53

Francuski rukometaši u Zagreb dolaze s maksimalnim brojem bodova. Znalo se to već nakon protiv Norveške koji su Tricolori dobili teškom mukom.

Trening protiv Austrije i rutinska pobjeda protiv Bjelorusije dobar su zalog uoči dolaska u zagrebačku Arenu, gdje će za dva dana odmjeriti snage s našim krvnikom Švedskom.

Još uvijek nema potvrde, no Didier Dinart bi za drugi krug trebao biti jači za Luku Karabatića, obrambenog specijalista koji može odigrati i zapaženu napadačku rolu.

Sorhaindo i Tournat zasad se dobro nadopunjuju na crti. Dva su to različita tipa igrača, svaki može pomoći protiv određenog tipa momčadi. Sorhaindo može razbiti visoku, sporiju obranu, koja nema odgovor na njegovu agilnost, dok Tournat svojom visinom, a posebno težinom može razbijati niže obrane.

Pate na desnoj strani

Karabatić je potrebniji u obrani gdje njegov brat Nikola i Sorhaindo u 6-0 ne mogu sve sami. Posebno im pati desna strana, na kojoj su Mem i Dipanda, a posebno se to vidjelo u prvom susretu protiv Norveške i posljednjem protiv Bjelorusije. Lijevi vanjski lakoćom prolazi spomenuti dvojac, a nerijetko se i srednji vanjski odlučuje za prodor na tu stranu.

Luka je prirodni nasljednik izbornika Didiera Dinarta i njegov povratak u momčad riješio bi puno obrambenih problema. Ipak, o njemu još uvijek nitko ne govori, iako normalnim intenzitetom odrađuje treninge.

Nakon Bjelorusije su Francuzi bili jako samokritični. Očekivali su otpor ekipe Jurija Ševcova slomiti već u prvom poluvremenu, no, ne ide to ipak tako lako, nisu Bjelorusi ekipa za baciti. Francuske izjave stoga samo mogu značiti da mogu i više od najvećih plus osam protiv Bjelorusa.

Vratar Gerard se diže

- Nećemo lagati jedni drugima, loše smo krenuli u utakmicu. Također moramo naučiti trpjeti jer znamo vrlo dobro da ćemo u drugom krugu imati teških trenutaka protiv odličnih momčadi. Nismo igrali najbolje, naučili smo neke lekcije, ali bez obzira na to znamo da možemo napraviti razliku - kazao je kapetan Sorhaindo, kojemu je u prvom krugu dozirana minutaža.

Osim njega, isto vrijedi i za Nikolu Karabatića te Kentina Mahea, najboljeg u dvoboju s Norveškom, kada je postigao osam pogodaka.

S druge strane, puno su igrali oni od kojih se očekuje da u prvom krugu probiju led za nastavak natjecanja. Dinart je forsirao prvog vratara Gerarda, kojemu nije išlo protiv Norveške, u drugom susret protiv Austrije već je bilo bolje, a kontra Bjelorusije je dobio cijelu utakmicu obranivši 14 lopti, od čega tri sedmerca. Postepeno se diže, a to se od vratara i očekuje.

Uz njega, iz prve postave puno su igrali i mlađahni desni vanjski Dika Mem (devet golova Bjelorusima) i lijevi vanjski PSG-a Timothey N’Guessan. Povjerenje su opravdali, raspucali se jesu, taman ono što Dinartu treba pred nastavak natjecanja.

A što o svemu misli izbornik?

- Zanimljivo je stići u Zagreb s četiri boda i svim kartama u svojim rukama. Bili smo jako uvjerljivi tijekom prvog kruga natjecanja i sada napadamo polufinale, već protiv Švedske.

Rezultati by SofaScore

Linker
27. travanj 2024 20:06