LONDON, ENGLAND - MAY 31: Carl Froch knocks out George Groves during the IBF & WBA World Super Middleweight Title Fight at Wembley Stadium on May 31, 2014 in London, England. (Photo by Matthew Lewis/Getty Images)
 Matthew Lewis / 2014 Getty Images
BOKS

Froch nokautirao Grovesa

Više od 80 tisuća navijača na Wembleyju vidjelo je njegov najbolji udarac karijere, udarac kojim je Georgeu Grovesu priuštio kratku nesvjesticu
Piše: Hrvoje ŠpoljarićObjavljeno: 01. lipanj 2014. 18:56

Carl Froch na spektakularan je način obranio svoje Super WBA i IBF naslove svjetskog prvaka supersrednje kategorije. Više od 80 tisuća navijača na Wembleyju vidjelo je njegov najbolji udarac karijere, udarac kojim je Georgeu Grovesu priuštio kratku nesvjesticu. Zbilo se to u devetoj rundi, a izazivač je presječen u trenucima kada se činilo da preuzima kontrolu jer u prvim rundama bilo je prilično izjednačeno. I Froch (33-2-0, 24KO) i Groves (19-2-0, 15KO) imali su svoje trenutke, ali od šeste runde deset godina mlađi Groves nametnuo je svoj ritam. I u prvom meču pokazao se kao neugodan i brz protivnik za iskusnog 36-godišnjeg Frocha, koji je strpljivo čekao, na kraju i isporučio desni direkt i uslijedilo je nekoliko neugodnih za Georgea Grovesa, koji će još pričekati na svoje vrijeme.

- Pokazao sam zašto sam četverostruki prvak svijeta, pokazao sam zašto sam među najboljima na svijetu. Ovo je najbolji trenutak u mojoj karijeri. Završio sam ga na pravi način - rekao je Froch, koji je ostao engleski i svjetski broj jedan u supersrednjoj kategoriji. Želi još nekoliko jakih mečeva, jedan od kandidata boksao je prije njega, James DeGale (19-1-0, 13 KO), koji je slavio protiv Brandona Gonzalesa (18-1-1, 10KO), a tu je i fantastični Amerikanac Andre Ward (27-0-0, 14KO), jedini poraz koji nije osvetio.