Aurel Benović

 SLOBODAN KADIC/HGS
SVJETSKI KUP U OSIJEKU

Aurel Benović i Tijana Korent plasirali se u subotnja finala, u petak u lov na finale kreće i Tin Srbić

Drugi kvalifikacijski dan, u petak, starta u 15 sati
Piše: HinaObjavljeno: 08. lipanj 2023. 20:25

Aurel Benović na parteru i Tijana Korent na preskoku plasirali su se u subotnja finala 14. izdanja Svjetskog kupa u gimnastici u Osijeku.

Jakov Vlahek prva je rezerva za finale konja s hvataljkama, Filip Ude druga rezerva na istoj spravi, a Sara Šulekić prva rezerva za finale dvovisinskih ruča.

Prvog kvalifikacijskog dana osječka zvijezda Aurel Benović odradio je odličnu vježbu na parteru i s najboljom ocjenom od 14.400 izborio borbu za medalje. Biti će to njegovo 15. finale Svjetskog kupa u karijeri (8 osvojenih medalja) i čak 304. naše muške sportske gimnastike.

"Jako sam zadovoljan kako sam odradio svoju vježbu. S obzirom da sam bolestan, da se borim s kašljem i s ozljedom zgloba, izvukao sam 300 posto iz sebe. No, nema previše vremena za odmor, odmah se okrećem sutrašnjim kvalifikacijama na preskoku, gdje se nadam ponoviti ovaj nastup od danas. Očekujem finale i na preskoku", najavio je Benović, bivši viceprvak Europe na parteru (2020.) i prošlogodišnji pobjednik Osijeka.

"Neću se opteretiti s činjenicom da sam prošle godine osvojio zlato. Pokušat ću se samo koncentrirati da što bolje odradim vježbu u subotu u finalu. Nadam se da će ishod biti dobar", zaključio je Benović.

Tijana Korent koja je prije dva tjedna na Svjetskom kupu u Varni osvojila zlato na preskoku, čak deveti put ušla je u finale Osijeka. S ocjenom 12.899 (12.833 i 12.966) došla je do svog 42. finala SK u karijeri. Među 10 medalja kriju se i dvije iz Osijeka - srebro 2009. i bronca 2010. U kvalifikacijama bolja od nje bila samo Australka Georgia Godwin (13.816).

"Drago mi je da sam ušla u finale pred domaćom publikom, jer ipak je poseban osjećaj nastupiti na domaćem terenu. Uvijek je u finalu u Osijeku dvorana puna, publika sjajno navija, a to je još jedan dodatan motiv zašto svi želimo ući u finale. Odradila sam solidno svoje skokove, nadam se da ću to uspjeti ponoviti, nadam se i popraviti u finalu. Imala sam neke greškice koje bih htjela popraviti u finalu", poželjela je naša najiskusnija reprezentativka.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama naš dvojac drhtao je do posljednje rotacije. Na kraju je pretposljednji kvalifikant iz finala izbacio Jakova Vlaheka (9. sa 13.750), dok je Filip Ude završio odmah pored, (10. sa 13.700).

"Ne mogu reći da sam zadovoljan, finale mi je izmaknulo za pola desetinke. Napravio sam grešku pred kraj vježbe koja je odlučila. Nepotrebno sam je napravio, malo sam se uspaničio pred kraj i eto, platio sam cijenu. Bio sam na iglama cijelo vrijeme, pola toga nisam ni gledao", rekao je Jakov Vlahek.

Sara Šulekić imala je identični ishod. Završila je korak do finala dvovisinskih ruča, 9. sa 12.466.

"Zadnja sam nastupala, super sam se osjećala, ali nisam napravila svoju najbolju izvedbu i to je rezultiralo devetim mjestom", kratko je rekla najmlađa članica naše reprezentacije, 17-godišnja Šulekić.

Christina Zwicker na dvovisinskim ručama zauzela je 19. mjesto sa 11.133 boda, dok je Marko Jovičić u svom premijernom nastupu na DOBRO World Cupu u Osijeku bio 24. sa 11.900.

U petak, drugog kvalifikacijskog dana koji starta od 15 sati, u lovu na finale biti će novopečeni prvak Europe na preči, srebrni olimpijac Tin Srbić, Aurel Benović na preskoku, te Christina Zwicker i Tina Zelčić na gredi.

Linker
01. prosinac 2023 05:41