Aurel Benović

 RONALD GORSIC Cropix
SP U KAIRU

Aurel Benović osvojio srebro: ‘Bilo je tu sitnih grešaka, ali zadovoljan sam što sam izdržao pritisak‘

Filip Ude zauzeo je 8. mjesto s ocjenom 12.500 na konju s hvataljkama
Piše: HinaObjavljeno: 29. travanj 2023. 17:47

Hrvatski gimnastičar Aurel Benović osvojio je srebrnu medalju na parteru na Svjetskom kupu u egipatskom Kairu.

Hrvatski reprezentativac i član GD Osijek-Žito prvog finalnog dana u Egiptu u svom 13. finalu na turnirima SK došao je do osme medalje, dok je Filip Ude u svom 67. finalu završio kao 8. na konju s hvataljkama.

Benović je do postolja stigao s ocjenom 14.166, a bolji je danas bio samo Ukrajinac Illia Kovtun (14.433) koji već gotovo godinu dana trenira zajedno s Aurelom u osječkom Sokol centru. Brončani je Irac Eamon Montgomery (14.066). Aurel je ovom medaljom dodatno potvrdio plasman na Svjetsko prvenstvo u Antwerpenu krajem godine.

"Zadovoljan sam zbog srebra i što sam izdržao pritisak. Odradio sam solidno svoju vježbu, bilo je tu nekih sitnih grešaka. Na samom startu vježbe prvi skok sam imao veliku grešku, napravio sam veliki iskorak, raširio koljena u duplom saltu što me koštalo velikog odbitka. Ali, do kraja sam odradio najbolje što sam mogao“, rekao je nakon finala Benović.

"Drago mi je što je moj klupski kolega Illia osvojio zlato, ponosan sam i drago mi je zbog njega. Sretan sam što ćemo kući donijeti dvije medalje s partera, on je još osvojio i broncu na konju s hvataljkama, a sutra ima još nekoliko finala...“

Aurel je sutra prva rezerva za finale preskoka.

"Zadovoljni smo jer smo se sada sigurno plasirali na SP, imamo dovoljan broj bodova na parteru i čak očekujemo da će Aurel na parteru biti plasiran među tri najbolje plasirana parteraša. Te kalkulacije će Svjetska gimnastička federacija uskoro objaviti. Po našim računicama i bodovi s preskoka i 9. mjesto jučer u kvalifikacijama, biti će dovoljni i za plasman na SP na preskoku. Prva polusezona koja nam je bila jako važna je upravo završila. Pred nama je Svjetski kup u Osijeku, na domaćem terenu što je poseban izazov za sve hrvatske gimnastičare, a nakon toga jesen i SP u Antwerpenu“, komentirao je Vladimir Mađarević, Aurelov trener i predsjednik Tehničkog odbora muške gimnastike HGS-a.

Filip Ude zauzeo je 8. mjesto s ocjenom 12.500 na konju s hvataljkama na kojem je zlatni bio Tajvanac Chih Kai Lee (15.033). Uz Aurela i Tina Srbića Filip će gotovo sigurno biti naš treći muški predstavnik na SP-u.

„Ne mogu reći da sam razočaran, samo sam tužan jer sam pao na elementu koji me već jedno vrijeme muči. Nemam si ništa za predbaciti. Krenuo sam s punom snagom, ali jednostavno, javila se tehnička greška u tom elementu koji me zeza zadnje vrijeme. Na treningu niti jednom nisam pogriješio i dođe natjecanje i nikako da to savršeno odradim“, rekao je Ude.

Linker
18. travanj 2024 16:39