Tin Srbić

 SLOBODAN KADIĆ/HGS
TIN SRBIĆ

Dolaskom na PH pokazujem klincima da sam krenuo s istog mjesta i da sam i dalje isti kao i oni

Osijek je od petka do nedjelje domaćin Prvenstva Hrvatske u sportskoj gimnastici za sve dobne kategorije
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 01. lipanj 2023. 11:59

Osijek će od petka do nedjelje biti domaćin Prvenstva Hrvatske u sportskoj gimnastici za sve dobne kategorije. Bit će to generalna proba za Svjetski challenge kup koji će se od 8. do 11. lipnja po 14. put održati u Gradu na Dravi.

Za Prvenstvo Hrvatske prijavljeno je čak 510 sportaša iz 35 klubova, a prva zvijezda natjecanja bit će aktualni olimpijski doprvak i europski prvak na preči Tin Srbić. Osim njega, nastupit će i gotovo svi ostali najbolji hrvatski gimnastičari, s iznimkom Filipa Udea te Christine Zwicker koja je na Svjetskom kupu u Tel Avivu. Nema, dakako, ni Ane Đerek koja je dulje vrijeme izvan pogona zbog ozljede Ahilove tetive.

- Prvenstvo Hrvatske mi je posljednja provjera prije Svjetskog kupa u Osijeku i plan mi je isprobati novu vježbu. Ne ovu najjaču, ali s novim elementom "stalder rybalko" na početku vježbe, koji sam ubacivao i u prošlom ciklusu. Na treninzima mi ide super, nadam se da će i na PH sve proći kako treba - kaže Tin, pa dodaje:

- Veselim se jer mislim da je jako važno za sve klince i mlade koji će nastupiti, kao i za popularizaciju gimnastike, da mi koji smo tu već godinama i koji ostvarujemo najveće svjetske rezultate sudjelujemo na Prvenstvu Hrvatske zajedno s njima. Na taj im način možemo pokazati da smo i mi krenuli s istog mjesta i da im se to može vratiti kasnije u životu s nekim rezultatima. Drago mi je što uvijek kad nastupim na PH mogu pokazati svima da sam još uvijek isti kao i svi oni.

Linker
27. travanj 2024 07:17