SLOBODAN KADIĆ/HGS
DOBRO SVJETSKI KUP

Domaća nada u Osijeku ostala bez medalje u finalu partera: ‘Sutra spremam spektakl na preskoku‘

Benović je u finalu nastupio kao zadnji, jer je u kvalifikacijama ostvario najbolji rezultat
Piše: HINAObjavljeno: 06. travanj 2024. 16:36

Hrvatski gimnastički reprezentativac Aurel Benović nije uspio osvojiti odličje u subotnjem nastupu finalu partera na DOBRO Svjetskom kupu u Osijeku, a završio ga je na sedmom mjestu s ocjenom 13,550.

Benović je u finalu nastupio kao zadnji, jer je u kvalifikacijama ostvario najbolji rezultat (14,150). Nažalost, 23-godišnji Osječanin je pred svojim sugrađanima u subotnjem finalu nastupio nakon što je u petak imao lakši operativni zahvat kojim mu je uklonjen apsces iza desnog uha, što je ipak ostavilo traga.

"Nisam bio u idealnom stanju, ali ne mogu se na to izvlačiti. Zeznuo sam svoju vježbu, nisam odradio kako treba", iskreno je priznao Benović u izjavi za HTV.

Zbog nekoliko velikih pogrešaka pri doskocima, hrvatski reprezentativac je dobio šest desetinki nižu ukupnu ocjenu nego u kvalifikacijama, što je u finalu bilo dovoljno za sedmo mjesto pa mu u kolekciji iz nastupa u Gradskom vrtu ostaju jedno zlato i jedno srebro.

Iako je u svojoj jačoj disciplini ostao bez odličja, Benović će i u nedjelju imati priliku popraviti dojam nastupom u finalu preskoka, koje je izborio s prosječnom ocjenom 14,775, što mu je novi osobni rekord. Za nedjelju je najavio još bolji nastup, s još višim početnim ocjenama.

"Sutra spremam spektakl na preskoku. Nadam se medalji", rekao je Benović te najavio skorašnji nastup na Svjetskom kupu u Dohi, gdje će pokušati ostvariti plasman na Olimpijske igre u Parizu, za što će mu, uz njegov dobar nastup, trebati i nešto slabiji nastupi njegovih glavnih konkurenata.

"Nadam se najboljem mogućem ishodu u Dohi te da ću uz malo sportske sreće sakupiti još neke bodove i izboriti nastup u Parizu."

Pobjedu na parteru odnio je član lokalnog gimnastičkog kluba "Osijek-Žito" Ukrajinac Ilja Kovtun s ocjenom 14,400. Drugi je bio Kazahstanac Iljas Azizov (14,200), a broncu je osvojio Bugarin Kevin Penev (13,950).

Tijana Korent peta u preskoku

Tijana Korent peta u preskoku

Hrvatska gimnastička reprezentativka Tijana Korent još je jednom ostala bez odličja na DOBRO Svjetskom kupu u Osijeku, gdje je u subotnjem finalu u preskoku osvojila peto mjesto s ocjenom 12,683.

Medalja joj je pobjegla za dvije desetinke,koliko je zaostala za trećplasiranom Slovenkom Tjašom Kysselef (12,883).

"Malo sam možda zeznula prvi skok. No, ne mogu reći da sam nezadovoljna. Prvi skok sam izvela nešto teži, napravila malu pogrešku u doskoku. Drugi skok je bio na razini kako ga i inače izvodim. To mi je donijelo prosječnu ocjenu 12,683, nešto lošiju nego u kvalifikacijama, što je bilo dovoljno za peto mjesto", rekla je 34-godišnja Čakovčanka kojoj je ovo bio već 11. nastup u finalima u Osijeku.

Očekivano, zlatnu medalju je osvojila Francuskinja Coline Devillard s ocjenom 13,700, dok je druga bila Mađarica Greta Mayer (13,149).

Linker
06. svibanj 2024 12:28