Filip Ude

 RONALD GORSIC Cropix
ISPIT U SC LUČKO

Filip Ude najbolji na kontrolnom treningu, Marko Sambolec nakon Cottbusa izborio i Dohu

S hrvatskim gimnastičarima nastupili i članovi ukrajinske reprezentacije, među njima i neki od najboljih svjetskih vježbača
Piše: SNObjavljeno: 22. siječanj 2023. 17:19

Filip Ude najbolje je odradio drugi ovosezonski kontrolni trening reprezentacije na kojem su naši najbolji gimnastičari lovili normu za Svjetski kup u Dohi. Ude je slavio na konju s hvataljkama s odličnih 14,633 ispred klupskog kolege iz GK MZ Macan, Marka Samboleca, koji je drugi vikend zaredom izborio A kriterij na konju. Prošli vikend osigurao je mjesto u reprezentaciji za Cottbus, a sada s još boljim nastupom i svojom rekordnom ocjenom od 14,200 i Dohu.

I Marko Jovičić iz GK Rijeka spojio je dva vrlo dobra vikenda. Nakon B kriterija na tlu za Cottbus, isto je reprizirao i za Dohu (13,300).

A kriterij na konju odradio je i Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski sokol) s 14,000, ali dva mjesta na ovoj spravi zauzeli su već Ude i Sambolec.

U lov na Svjetsko juniorsko prvenstvo u Turskoj (ožujak) s kontrolnim ispitima krenuli su i juniori, a najbolju ocjenu dobio je konjaš GK Petrinje Marko Kenđel (12,500).

U SC Lučko su s hrvatskim gimnastičarima nastupili i članovi ukrajinske reprezentacije, među njima i neki od najboljih svjetskih vježbača, koji još od lipnja prošle godine treniraju u gimnastičkom Centru Sokol u Osijeku.

Linker
22. siječanj 2023 17:19