Filip Ude

 SLOBODAN KADIC/HGS
‘PONOSAN SAM‘

Filip Ude u finalu Svjetskog kupa u Kairu: ‘Uspio sam se vratiti nakon streptokokne angine‘

‘Ne znam kad je bila jača konkurencija, ovo je malo svjetsko prvenstvo‘
Piše: HinaObjavljeno: 15. veljača 2024. 22:10

Hrvatski gimnastičar Filip Ude plasirao se u finale prvog ovosezonskog turnira Svjetskog kupa u Kairu.

Na prvom ovosezonskom turniru na kojem se mogu izboriti kvalifikacijski bodovi za plasman na Olimpijske igre u Parizu naš srebrni olimpijac bio je sedmi na konju s hvataljkama (14.466).

U muškoj sportskoj gimnastici na tlu je nastupio i Aurel Benović koji je zbog preduge vježbe koja je rezultirala penalizacijom od 0.3 boda ostao bez finala. Uz predstavnike muške sportske gimnastike nastupile su i dvije članice ženske sportske gimnastike - Sara Šulekić na dvovisinskim ručama i Tijana Korent na preskoku.

"Mogu reći da sam ponosan jer sam se uspio vratiti nakon streptokokne angine zbog koje sam na početku godine bio dva tjedna na antibioticima i deset dana bez treninga. Vratio sam se ekspresno jer sam prije toga bio u stvarno dobroj formi, no onda sam zadobio ozljedu desne šake, ligament palca, nakon čega opet deset dana nisam trenirao. Stvarno sam presretan da sam u ovako jakoj konkurenciji ostvario ovakav rezultat. Ne znam kad je bila jača konkurencija, ovo je malo svjetsko prvenstvo," kazao je Ude.

Šulekić je osvojila 14. mjesto na dvovisinskim ručama s ocjenom 13.000.

"Napravila sam svoju vježbu bez pada i dosta čisto tako da sam stvarno zadovoljna, isto tako i s ocjenom. Na kraju sam završila 14. što je odličan rezultat. Bila mi je čast natjecati se s ovakvom konkurencijom kakva je ovdje. Nadam se da ćemo skupiti neke bodove za Olimpijske igre. Veselim se idućem Svjetskom kupu u Cottbusu," kazala je Šulekić dok je Korent zauzela 15. mjestu s ocjenom 12.489 na preskoku.

"S prvim skokom sam iznimno zadovoljna, a drugi sam odradila nešto lošije pa je prema tome i srednja ocjena bila nešto slabija nego što sam inače navikla. Uspjela sam uhvatiti neke bodove. Još se nadam da ću na sljedećem Svjetskom kupu u Cottbusu uspjeti odraditi oba skoka bolje i uhvatiti još bodova," kazala je.

Aurela Benovića sutra očekuje nastup i na preskoku.

"Zadovoljan sam kako sam odradio svoju vježbu. Osjećao sam se jako dobro tijekom nastupa, ali sam u sredini vježbe kod jednog neakrobatskog elementa, japanskog stoja na rukama, napravio pogrešku koja me koštala pola boda. Vježba se mora završiti u minuti u petnaest sekundi, a na kraju mi je na žalost promaklo vrijeme za tri sekunde zbog čega sam dobio penalizaciju. Sutra me čekaju kvalifikacije na preskoku i tu se nadam ulasku u finale," poručio je Benović.

Drugog kvalifikacijskog dana nastupit će i Ana Đerek na gredi i tlu, Tina Zelčić na gredi te Aurel Benović na preskoku.

Linker
30. travanj 2024 15:10