Aurel Benović i trener Vladimir Mađarević

 SLOBODAN KADIĆ/HGS Slobodan KadiĆ/hgs
PRVI FINALNI DAN

Hrvatski gimnastičar peti na parteru: ‘Očito mi je treći Svjetski kup u nizu ipak puno, treba mi odmor‘

‘Da sam zadnji skok skočio malo bolje, sigurno bih osvojio barem srebrnu medalju‘
Piše: HinaObjavljeno: 11. ožujak 2023. 18:08

Hrvatski gimnastičar Aurel Benović zauzeo je peto mjesto na parteru prvog finalnog dana na Svjetskom kupu u Bakuu.

Osječki gimnastičar u svom 12. finalu Svjetskog kupa do petog mjesta došao je s ocjenom 13.400, a medalju mu je uzeo izlazak iz partera na drugoj dijagonali.

"Dao sam svoj maksimum, najbolje u tom trenutku što sam mogao. Danas ujutro kad sam se probudio osjećao sam bol u lijevom kvadricepsu i borim se sad već dosta dugo s upalom mišića. Očito mi je treći Svjetski kup u nizu u tri tjedna ipak puno. Treba mi malo odmora. Zadovoljan sam s petim mjestom, iako znam da je to moglo bolje", rekao je Benović.

Da je ponovio nastup otprije dva dana iz kvalifikacija kada je imao najbolju ocjenu, 14.500, uvjerljivo bi osvojio zlato. Naime, najbolji je u finalu bio Kazahstanac Milad Karimi sa 14.200 bodova. Srebrni je Ukrajinac Illia Kovtun (13.933), a brončani Amerikanac Riley Loos (13.733).

"Da sam zadnji skok skočio malo bolje, sigurno bih osvojio barem srebrnu medalju, ali ne mogu biti nezadovoljan. Dao sam sve od sebe i sada se okrećem sutrašnjem finalu na preskoku gdje se nadam da ću odraditi što bolje svoja dva skoka s obzirom na bolove s kojima se nosim", najavio je Benović.

Uz Benovića na preskoku, u nedjelju će kandidat za medalje biti će i Tin Srbić na preči, inače srebrni proteklog vikenda u Dohi.

Linker
02. ožujak 2024 21:44