Filip Ude

 SLOBODAN KADIC/HGS Slobodan Kadic/hgs
VIZA ZA SP

Hrvatski gimnastičari nadomak medalje na Svjetskom kupu, Ude: ‘Odmah sam znao da sam u finalu‘

Drugog kvalifikacijskog dana Aurel Benović će nastupiti i u kvalifikacijama preskoka
Piše: HinaObjavljeno: 27. travanj 2023. 23:23

Hrvatski gimnastičari Aurel Benović i Filip Ude plasirali su se u finala na Svjetskom kupu u Kairu.

Na posljednjem ovosezonskom turniru SK na kojem se mogu izboriti kvalifikacijski bodovi za plasman na Svjetsko prvenstvo u Antwerpenu, Benović je finale partera izborio sa trećom ocjenom kvalifikacija (13.633), dok je naš srebrni olimpijac bio osmi na konju s hvataljkama (14.233).

image

Filip Ude

SLOBODAN KADIć/HGS Slobodan Kadić/hgs

U Kairu su nastupila još dvojica hrvatskih reprezentativaca - Udeov klupski kolega iz GK MZ Macan, Marko Sambolec koji je zauzeo 21. mjesto (12.833) među 41 vježbačem na konju s hvataljkama, dok je Marko Jovičić iz GK Rijeke bio 36. (11.766) među 40 parteraša.

Aurelu Benoviću, gimnastičaru GD Osijek-Žito koji je već osigurao nastup na SP-u na parteru, ovo je 13. izboreno finale SK u karijeri i četvrto ove sezone. Do sada je osvojio 7 medalja.

"Od kako smo došli u Egipat osjetio sam da sam prehlađen, zaštopan mi je nos, kašljem, osjećao sam se loše, ali uspio sam svejedno odraditi dovoljno za finale. Ne onako kako bih htio da izgleda moja vježba, ali s obzirom na okolnosti, zadovoljan sam što sam ušao u finale“, javio se nakon kvalifikacija Benović.

Sutra, drugog kvalifikacijskog dana Aurel će nastupiti i u kvalifikacijama preskoka, discipline u kojoj još lovi vizu na SP.

image

Aurel Benović

SLOBODAN KADIć/HGS Slobodan Kadić/hgs

„Moj preskok je spreman i ako budem odradio prosječno blizu kao što odrađujem kod kuće na treninzima, mislim da mogu očekivati ulazak i u finale preskoka“, poručio je Benović.

Filip Ude u subotu će se boriti u svom čak 67. finalu SK u karijeri (17 osvojenih medalja) i također pokušati izboriti Antwerpen.

„Pretposljednji sam nastupio u kvalifikacijama i odmah sam znao da sam u finalu, iza mene nije bio nitko tko me može prestići. Sretan sam, konačno sam ove sezone odradio vježbu. Zadovoljan sam. Bilo je nekoliko greškica, ali mislim da to mogu popraviti u finalu. Ići ću istu vježbu sa startom 5.6 i nadam se da ću je bolje izvesti.“

Linker
22. travanj 2024 03:58