Mario Vukoja

 MARKO BANIC/HGS Marko Banic/hgs
POTVRĐENO IZ FIG-a

Hrvatski suci sudit će na OI u Parizu: ‘Nadam se da će na Igrama biti više hrvatskih sportaša nego nas‘

Julija Ljubančić je premijeru imala u Tokiju, a Borisu Čulinu će prve Igre biti upravo ove u Parizu
Piše: HinaObjavljeno: 28. studeni 2023. 17:58

Svjetska gimnastička federacija (FIG) potvrdila je kako će na Olimpijskim igrama sljedeće godine u Parizu suditi hrvatski vrhovni sudac muške sportske gimnastike Mario Vukoja te uz njega Boris Čulin, a u ženskoj sportskoj gimnastici Julija Ljubančić.

Vukoji, sportskom koordinatoru hrvatskog gimnastičkog saveza i ujedno predsjedniku tehničkog odbora muške sportske gimnastike Europske gimnastičke federacije, pripala je čast da u Parizu bude na najvišoj mogućoj sudačkoj poziciji, kontrolor sudaca.

image

Igor Kriajimski, Filip Ude i Mario Vukoja

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

„Nadam se ipak da ćemo na proljeće nakon olimpijskih kvalifikacija kroz svjetske kupove dobiti barem isti broj hrvatskih sportaša ili čak veći nego je nas sudaca“, poželio je Vukoja.

„Imamo kvalitetu i neki od naših gimnastičara i gimnastičarki svakako zaslužuju otići u Pariz. Želimo da kvalifikacije izdrže psihički i fizički“.

Vukoji će Pariz biti pete uzastopne Igre, a u Pekingu 2008. kada je Filip Ude osvojio srebro na konju s hvataljkama, imao je olimpijsku sudačku premijeru. Julija Ljubančić je premijeru imala u Tokiju, a Borisu Čulinu će prve Igre biti upravo ove u Parizu.

Od hrvatskih gimnastičara za Pariz se dosad kvalificirao Tin Srbić na preči.

Linker
27. travanj 2024 01:52