Marijo Možnik

 HGS Hgs
NOVI MANDAT

Marijo Možnik ponovno izabran na funkciju predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza

U svečanom dijelu skupštine HGS je dodijelio nagrade i plakete najuspješnijim gimnastičarima
Piše: HinaObjavljeno: 09. travanj 2024. 11:22

Marijo Možnik ponovno je izabran na dužnost predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza (HGS) za mandat od 2024. do 2028. godine.

Na izbornoj skupštini HGS-a u Osijeku prisustvovala su 54 predstavnika koji su na raspolaganju imali ukupno 95 glasova. Dosadašnji predsjednik Marijo Možnik jednoglasno je izabran za novi mandat.

Bivši europski prvak i viceprvak te brončani sa Svjetskog prvenstva 2014. godine na preči bio je jedini kandidat za mjesto predsjednika HGS-a, a skupština mu je jednoglasno ukazala povjerenje za još jedan mandat. Potpredsjednici Saveza su Robert Seligman i Tina Erceg Pejković, a novi Izvršni odbor uz Možnika i njegove potpredsjednike čine i Anton Kovačević, Damir Fotak, Julija Ljubančić, Nives Krošnjar i Tomislav Hodak. U Nadzorni odbor izabrani su Tomislav Krističević, Petar Režić i Suzana Šop, a u disciplinske odbore Boris Čulin, Đorđe Stojšić, Irena Serdarević (Disciplinski odbor I. stupnja), Vladimir Savić, Gordana Furjan-Mandić te Jurica Suhin (Disciplinski odbor II. stupnja).

"Proteklo je već četiri godine od mog prvog izbora za predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza. Nije bio lak period, krenuo je s pandemijom, potresima i ostalim situacijama koje su zadesile Hrvatsku što je utjecalo i na sport. Drago mi je da smo uspjeli i u takvim okolnostima povećati broj gimnastičkih klubova, povećati broj sportaša, zadržati ovu visoku razinu sportskih rezultata, osvojiti još jednu olimpijsku medalju. Definitivno je cilj nastaviti na taj način i u idućem mandatu. Dobio sam još jednom povjerenje hrvatske gimnastičke obitelji da vodim ovaj savez zajedno sa svojim dopredsjednicima Robertom Seligmanom i Tinom Erceg Pejković. Vjerujem da ćemo zajednički i dalje nastaviti razvijati ovaj sport, povećavati broj klubova, povećavati broj sportaša koji treniraju gimnastiku, popularizirati sport i da ćemo nastaviti organizirati vrhunska sportska natjecanja kao što je DOBRO Svjetski kup u Osijeku, međunarodni turnir svjetske gimnastičke federacije u ritmičkoj gimnastici Aura Cup u Zagrebu, te da ćemo u narednom mandatu organizirati i Europsko prvenstvo što nam je želja da bude sljedeći korak. Vjerujem da ćemo poboljšati i gimnastičku infrastrukturu, pogotovo što se tiče zapadnog i južnog dijela Hrvatske. Nedostaje nam adekvatna gimnastička dvorana u Primorsko-goranskoj županiji i u Splitsko-dalmatinskoj županiji. To su neki od glavnih ciljeva kojima ćemo težiti u ovom mandatu", poručio je Možnik nakon reizbora.

U svečanom dijelu skupštine HGS je dodijelio nagrade i plakete najuspješnijim gimnastičarima, gimnastičarkama i trenerima za 2023. godinu. Kada je u pitanju sportska gimnastika, najboljim je proglašen Tin Srbić, a kod gimnastičarki se ovom nagradom okitila Tijana Korent. I njihovi treneri Lucijan Krce i Ričard Crnjac proglašeni su najboljima za proteklu godinu. Najuspješniji mladi gimnastičar je Marko Kenđel, a gimnastičarka Mila Prpić. U ritmičkoj gimnastici najboljom je proglašena Lana Sambol. Priznanje je dobila i njezina trenerica Nika Roberta Crevatini. Gresa Ramadani najuspješnija je mlada gimnastičarka u ovoj grani gimnastike. Robertu Seligmanu povodom oproštaja od gimnastičke karijere uručena je plaketa HGS-a za doprinos razvoju gimnastičkog sporta.

Linker
02. svibanj 2024 18:17