Mateo Žugec

 HGS Hgs
VELIKI POTENCIJAL

Mladi Varaždinac osvojio prvo zlato u karijeri u Svjetskome kupu: ‘Držim ovu medalju i nemam riječi...‘

Drugi hrvatski predstavnik u finalu, 24-godišnji Jakov Vlahek, završio je na petom mjestu s 13,050.
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 18. lipanj 2022. 19:34

Drugi tjedan zaredom Hrvatska ima pobjednika na konju s hvataljkama na turniru Svjetskog kupa. U Osijeku je prošli vikend to bio veteran Robert Seligman, a u subotu u Kopru jedan od njegovih potencijalnih nasljednika, 20-godišnji Mateo Žugec.

Članu varaždinske Vindije ovo je prvo zlato u karijeri u Svjetskom kupu, a do njega je došao s vježbom za koju je dobio ocjenu 14,050. Ostavio je iza sebe iskusnog Ukrajinca Petra Pahnjuka, nekadašnjeg europskog doprvaka na ručama, koji je zaradio ocjenu 13,750, te Mađara Krisztofera Meszarosa (13,200). Drugi hrvatski predstavnik u finalu, 24-godišnji Jakov Vlahek, završio je na petom mjestu s 13,050.

Žugec je prije tri tjedna u Varni osvojio srebro, što mu je bila prva medalja u Svjetskom kupu, a sada je, eto, napravio i korak dalje. Potvrdio je time još jednom veliki potencijal koji je najavio 2019. kada je bio peti junior svijeta i godinu kasnije kada je bio četvrti na juniorskom EP-u.

- Držim ovu zlatnu medalju u ruci i nemam riječi. Ne mogu vjerovati da sam samo u tri nastupa u Svjetskom kupu uzeo srebro i evo, ovaj put zlato. Presretan sam i prezadovoljan. Nadam se da će se tako nastaviti i na Mediteranskim igrama u Alžiru koje me sada čekaju. A do tada, idemo proslaviti ovo zlato - poručio je Žugec.

U finalu preskoka Tijana Korent je bila peta s ocjenom 12,950. Pobjedu je odnijela Mađarica Zsofia Kovacs s 13,325.

U današnjem finalu grede za medalje će se boriti Ana Đerek i Tina Zelčić, dok Anu nešto kasnije očekuje i finale partera.

Linker
13. travanj 2024 22:29