SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
ZAVRŠENO PH

Možnik: ‘Ovaj grad ima veliki potencijal, Zadar je spreman organizirati i još veća natjecanja‘

Zadar je prvi put od osamostaljenja Hrvatske bio domaćin Nacionalnog prvenstva u gimnastici
Piše: HinaObjavljeno: 26. studeni 2023. 18:20

Obaveznim programima muške i ženske sportske gimnastike te slobodnim muškim programima u dvorani Krešimir Ćosić u Zadru završeno je Prvenstvo Hrvatske na kojem je u organizaciji kluba Salto Zadar nastupilo čak 300 gimnastičara iz 33 hrvatska kluba.

"Zadar je prvi put od osamostaljenja Hrvatske bio domaćin Nacionalnog prvenstva i sa svojim vrijednim timom ljudi odmah se pokazao kao jako dobar organizator. Ovaj grad ima veliki potencijal i u budućnosti organizirati vrhunska gimnastička natjecanja, i ne samo na razini Hrvatske, nego i međunarodna," rekao je predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik.

U ženskom obaveznom programu prvakinja Hrvatske u mlađeseniorskoj konkurenciji je Leona Radek iz GK Marijan Zadravec Macan, u juniorskoj kategoriji Lorelai Grgurinović (GK Marjan), dok su njezine klupske kolegice također bile na vrhu postolja - najbolja mlađa juniorka je Ena Čikotić, a Rita Rosandić kadetkinja. Ena Šarinić (ZTD Hrvatski Sokol) najbolja je mlađa kadetkinja.

U muškom obaveznom programu mlađeseniorski prvak je Filip Lech (GK Inova-gim), juniorski Dominik Vidović (GK Marijan Zadravec Macan), mlađejuniorski Patrik Kordić (GK Hrvatski Sokol Vinkovci), a kadetski Rafael Zember (GK M.Z. Macan).

U muškom slobodnom programu mlađeseniorski naslov osvojio je Vito Telebuh (ZTD Hrvatski Sokol), juniorski Dorijan Krsnik (GK Novi Zagreb), mlađejuniorski Tom Profeta (ZTD Hrvatski sokol), a kadetski Jura Kaučić iz istog kluba.

Linker
26. studeni 2023 18:23