Vafa Bakarova i Nika Roberta Crevatini

 GK AURA
RITMIČKA GIMNASTIKA

Nova hrvatska izbornica prikuplja iskustva u jednoj od najvećih svjetskih sila

Piše: SNObjavljeno: 29. lipanj 2024. 13:13

Nika Roberta Crevatini, nova izbornica hrvatske seniorske reprezentacije u ritmičkoj gimnastici i novoizabrana predsjednica Tehničkog odbora ritmičke gimnastike HGS-a, te Robert Crevatini, predsjednik Gimnastičkog kluba Aura, imali su u Bakuu radni ručak s Faridom Gayibovim, ministrom za mlade i sport Azerbajdžana, a ujedno i predsjednikom Europske gimnastičke federacije, te zamjenicom ministra Marianom Vasilevom koja je glavna trenerica azerbajdžanske reprezentacije u ritmičkoj gimnastici.

- Ova država jedna je od najjačih svjetskih zemalja u ritmičkoj gimnastici i svakako od njih možemo puno toga naučiti. Naš cilj je uspostaviti kvalitetnu komunikaciju s njihovom reprezentacijom, razmjenjivati iskustva i u budućnosti možda organizirati i zajedničke susrete i pripreme - rekla je Crevatini, nekada najuspješnija hrvatska ritmičarka.

- Baku je jedan od pet organizatora najjačeg ranga FIG Svjetskog kupa u ritmičkoj gimnastici. Kako smo mi u listopadu u Zagrebu ponovno domaćini FIG međunarodnog turnira Aura Cup, razmjena iskustava u organizaciji svakako će nam pomoći u realizaciji planova za naš turnir koji raste iz godine u godinu.

U Bakuu je naš tim posjetio i Ocaq sport club, najveći gimnastički, ali i boksački i klizački klub u zemlji gdje ih je dočekala Nikina nekadašnja kolegica s kojom se natjecala, Vafa Bakarova, direktorica ovog kluba s više od 1.000 sportaša i nevjerojatnim Sportsko-koncertnim kompleksom Heydar Aliyev.

- Zanimljivo je da su oni najveći klub ritmičke gimnastike u Azerbajdžanu, zemlji od preko 10 milijuna ljudi, a u klubu imaju oko 400 sportašica. Mi u Auri u Zagrebu imamo isto 400 ritmičarki, a vjerujem na jesen još i više. Kada sam ušla u taj nevjerojatni sportski kompleks, Vafa i ja shvatile smo da smo se prije točno 15 godina zajedno natjecale u ovoj dvorani i to na Europskom prvenstvu. Podijelili smo zajedničke emocije, prisjetili se tog predivnog iskustva, ali i dogovorili da će naš tim na jesen doći kod njih na turnir, a oni onda od 11. do 13. listopada kod nas na Aura Cup - najavila je Nika Crevatini. (sn)

Linker
08. rujan 2024 01:43