McKayla Maroney prilikom svjedočenja

 SAUL LOEB Afp
JEDNA OD 500

Olimpijska pobjednica otkrila gnjusne detalje: ‘Prvi put me je silovao kad sam imala 13 godina‘

McKayla Maroney je rekla kako ju je bivši liječnik reprezentacije silovao na stotine puta.
Piše: SNObjavljeno: 12. studeni 2022. 14:37

Ne smiruju se priče oko bivšeg liječnika američke gimnastičarske reprezentacije Lawrencea Nassara koji je seksualno zlostavljao više od 500 gimnastičarki.

Nassarova žrtva je bila najtrofejnija američka gimnastičarka Simone Biles, ali i nekadašnja olimpijska prvakinja McKayla Maroney koja je sada ispričala neke detalje oko cijele priče.

"Nasrnuo je na mene odmah čim sam došla u reprezentaciju. Govorio je da me želi provjeriti i silovao me prvi put kada sam imala 13 godina. Kasnije me je silovao na stotine puta", ispričala je sada 26-godišnja Maroney koja je na početku šutjela iz straha.

"Kasnije sam se povjerila treneru Johnu Geddertu koji nije reagirao", rekla je i dodala:

"Nassar je govorio kako je to žrtva koju moram podnijeti kako bih otišla na Olimpijske igre. Mislila sam da to ima smisla."

Maroney je Nassara prijavila kada se probudila gola u njegovom krevetu, a prethodno joj je dao pilulu koja ju je uspavala.

"Probudila sam se gola u njegovom krevetu i odlučila sam to prijaviti. Ali, njima su bili bitni samo novac i medalje. Ništa drugo nisu željeli. Moja karijera u gimnastici nije bila vrijedna onog s čime sam se suočavala. Sada moram počinjati život ispočetka", rekla je Maroney koja je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju.

Nassar je u istražnom postupku priznao krivnju za sva kaznena djela koja su mu stavljena na teret, a 2018. mu je izrečena zatvorska kazna do 175 godina za zlostavljanje mladih gimnastičarki koje su bile pod njegovom skrbi.

Linker
20. travanj 2024 10:58