Tina Erceg Pejković








 

 NIKOLA VILIĆ Cropix
TINA ERCEG NA ČELU

Osnovan Gimnastički savez Splitsko-dalmatinske županije, proslavljena olimpijka prva predsjednica

Najviši cilj je da napokon Splitsko-dalmatinska županija dobije svoj gimnastički dom, poručuje Erceg Pejković
Piše: SNObjavljeno: 25. travanj 2023. 22:33

U svečanom salonu splitskih Gripa u utorak je osnovan Gimnastički savez Splitsko-dalmatinske županije. Devet hrvatskih gimnastičkih klubova iz ove županije odlučilo je da će predsjednica novoosnovanog Saveza biti naša proslavljena olimpijka i to dvostruka, Tina Erceg Pejković (GK Marjan), dok su za dopredsjednike izabrani Doris Gerbec (GK Split) i Josip Malbaša (GK Sinj).

Skupštini su nazočili predstavnici svih gimnastičkih klubova Splitsko-dalmatinske županije, GK Marjan, AGK Stellae, GK Split, GK Kaštela, GK Gymsolin, GK Salto Solin, GK Sinj, KRŠG Rusulice i KRŠG Floramye, a podršku im je došao dati i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik kao i predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita, Splitskog kluba olimpijaca, Splitskog saveza sportova, Zajednice športskih saveza i udruga Splitsko-dalmatinske županije, Zajednice športskih udruga Kaštela, Solinske zajednice športova, Zajednice športskih udruga grada Sinja kao i brojni drugi.

- Dolaskom svih ovih ljudi vidjela se velika podrška osnivanju ovog Saveza kojemu su glavni ciljevi razvitak i promicanje gimnastičkog sporta, svih njegovih disciplina, gdje je ključno širenje aktivnosti pogotovo među djecom i mladima. Sport je rezultat, a ovaj Savez će poticati izvrsnost, kvalitetu, ali i masovnost i ono što gimnastika jest kao bazični sport. Ultimativni sport u koji se ulazi od rane dobi i koji ima bitne odgojne zadaće. Izrazito bitna biti će međusobna suradnja među članicama, jer zajedničkim snagama možemo još bolje, težiti za višim ciljevima, a najviši cilj ovog Saveza je da napokon Splitsko-dalmatinska županija, gdje imamo 4 olimpijska ciklusa s dvije dvostruke olimpijke, dobije svoj gimnastički dom. Da dobije centar s vrhunskim uvjetima kojih trenutno nema i u kojem će svi moći trenirati i gdje će se razvijati vrhunska gimnastika. Ukoliko se i dalje bude radilo na improvizaciji s uvjetima treniranja, u bližoj budućnosti neće biti vrhunskih rezultata. Spremni smo raditi na tome, u međuvremenu ostvarivati i manje ciljeve, pomagati i educirati sportaše, trenere i suce i dići sam gimnastički sport na jednu višu razinu u našoj županiji - rekla je predsjednica Tina Erceg Pejković.

Gimnastički savez Splitsko-dalmatinske županije peti je županijski gimnastički savez u Hrvatskoj nakon Zagrebačkog gimnastičkog saveza, GS Karlovačke županije, GS Šibensko-kninske županije te nedavno osnovanog GS Ličko-senjske županije.

- Hrvatski gimnastički savez potiče sve županije koje imaju 3 i više gimnastičkih klubova da osnuju svoje saveze kako bi se ujedinili i lakše mogli ostvarivati zajedničke ciljeve i napredovati kroz stručni kadar, materijalne uvjete, ali i infrastrukturno. Novoosnovani Gimnastički savez Splitsko-dalmatinske županije od izrazite je važnosti za naš sport, jer od nacionalnog gimnastičkog interesa je da taj Savez dobije adekvatnu dvoranu i infrastrukturu. To je jedina Županija koja je dala dvije olimpijke u 4 uzastopna olimpijska ciklusa i primarni je cilj stvoriti regionalni županijski gimnastički centar koji bi doprinio daljnjem razvoju našeg sporta na jugu Hrvatske. Posebno mi je drago vidjeti da se u ovakve ciljeve sve više uključuju moje kolege bivši reprezentativci, poput Tine, koji imaju svoje ime i prezime, izgrađene karijere, vrhunsko obrazovanje i koji osjećaju odgovornost prema gimnastičkom sportu i spremni su svoju energiju, znanje i iskustvo dati našem sportu. Uz suradnju s iskusnim članovima naše gimnastičke obitelji koji su ovaj sport u Hrvatskoj donijeli do vrhunskih razina, nove mlade snage donijeti će samo benefite za gimnastiku - poručio je Marijo Možnik.

Linker
18. travanj 2024 13:45