LIONEL BONAVENTURE Afp
VELIKA ČAST

Predsjednik Zoran Milanović odlikovao Tina Srbića, veliko priznanje dobio i njegov trener Lucijan Krce

Sjajni hrvatski gimnastičar dobio je veliko priznanje nakon niza uspjeha na OI te Svjetskim i Europskim prvenstvima
Piše: HinaObjavljeno: 17. listopad 2023. 14:39

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović dodijelio je u utorak Povelju Republike Hrvatske gimnastičaru Tinu Srbiću, a njegovog trenera Lucijana Krcea odlikovao je Redom hrvatskog pletera.

Srbić je dobio Povelju Republike Hrvatske za izniman sportski uspjeh i osvajanje medaljena Olimpijskim igrama u Tokiju 2020., te za promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske, dok je Krce odlikovan je za izniman doprinos sportskim uspjesima hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. te za promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu. Na dodjeli odlikovanja u Uredu Predsjednika Republike bili su i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik te povjerenik Predsjednika Republike za sport Željko Jovanović.

Osim srebra iz Tokija, Srbić je proteklih godina osvojio niz medalja na svjetskim i europskim prvenstvima, kao i na svjetskim kupovima, a zadnja među njima je srebrna medalja osvojena na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu, To mu je treća medalja sa svjetskih prvenstava, nakon zlata 2017. i srebra 2019.

Linker
23. travanj 2024 03:13