Ivan Kuljak

 SCREENSHOT
PRIJETI MU KAZNA

Protiv Rusa pokrenuta istraga zbog ‘šokantnog ponašanja‘! Sramotan potez i to dok je stajao pokraj Ukrajinca

Čin mladog Rusa može protumačiti i kao izravna provokacija kolege
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 08. ožujak 2022. 06:04

Međunarodna gimnastička federacija (FIG) priopćila je kako će pokrenuti disciplinski postupak protiv ruskog gimnastičara Ivana Kuljaka (20) zbog njegovog “šokantnog ponašanja” tijekom dodjele medalja na turniru Svjetskog kupa u Dohi prošli vikend.

Kuljak je osvojio treće mjesto na ručama, a onda se na postolju pojavio s iscrtanim slovom “Z” na prednjoj strani svoga dresa. Za pojašnjenje, ruske snage koristi slovo “Z” kao identifikacijski simbol na svojim vozilima tijekom agresije na Ukrajinu, a i pristaše invazije posljednjih dana često ističu taj simbol. Da ova priča bude još mučnija, Kuljak je na postolju stajao uz ukrajinskog gimnastičara Ilju Kovtuna koji je osvojio zlato, tako da se ovaj čin mladog Rusa može protumačiti i kao izravna provokacija kolege čija zemlja ovih dana prolazi kroz pakao.

”Međunarodna gimnastička federacija potvrđuje da će od Etičke komisije zatražiti da pokrene disciplinski postupak protiv gimnastičara Ivana Kuljaka nakon njegova šokantnog ponašanja na Svjetskom kupu u Dohi”, priopćio je FIG.

Treba ipak naglasiti da je FIG uvelike i sam kriv za ovu situaciju. Naime, čelnici svjetske gimnastike donijeli su odluku o zabrani nastupa ruskim gimnastičarima na svim međunarodnim natjecanjima, ali tek od jučer, dakle nakon što je završen turnir u Dohi. Progledali su Rusima kroz prste, barem kad je ovo natjecanje u pitanju, a zauzvrat su dobili Kuljakov sramotni performans...

Linker
19. travanj 2024 02:37