Ana Đerek

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
DOBRE VIJESTI

Prvi nastup - dva finala! Najbolja Hrvatica sjajna na Svjetskom kupu: ‘Prezadovoljna sam...

‘Radim nove vježbe, na obje sprave. Ne samo nove, nego i teže‘, rekla je Ana Đerek.
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 27. svibanj 2022. 18:14

Najbolja hrvatska gimnastičarka Ana Đerek izborila je dva finala u svom prvom ovogodišnjem nastupu u Svjetskom kupu. U kvalifikacijama turnira u Varni 23-godišnja Splićanka bila je treća i na gredi (13,100 bodova) i na parteru (13,050).

- Prezadovoljna sam današnjim danom i kvalifikacijama iz više razloga. Prvenstveno jer sam ušla u oba finala i to s vrlo visokih pozicija, a drugi razlog je razlog taj što prvi put na svjetskoj sceni pokazujem nove vježbe i to na obje sprave. I ne samo nove, nego i teže nego prošlih godina i drago mi je da sam ih uspjela odraditi već iz prvog pokušaja. Finala su u nedjelju, konkurencija je moćna i ne mogu reći da očekujem puno, ali naravno da ću dati svoj maksimum. Varna mi je više priprema za Svjetski kup u Osijeku, Mediteranske igre i Europsko prvenstvo - rekla je Ana.

Christina Zwicker druga je rezerva za finale grede nakon što je zauzela 10. mjesto s 12,100. Na parteru je, pak bila, 23. s ocjenom 10,900, ozlijedivši pritom i zglob lijeve noge.

Dan ranije su uspješni u kvalifikacijama bili Tijana Korent na preskoku te Liam Rabić i Mateo Žugec na konju s hvataljkama. Njiova finala na rasporedu su sutra.

Linker
06. svibanj 2024 08:09