Tijana Korent

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
VELIKO OSTVARENJE

Sjajan uspjeh hrvatske reprezentativke: Tijana uzela zlato na Svjetskom Challenge kupu!

Korent je savršeno odradila i kvalifikacije i finale, oba puta s najboljom ocjenom
Piše: HINAObjavljeno: 27. svibanj 2023. 16:36

Hrvatska gimnastičarka Tijana Korent osvojila je zlato u preskoku na Svjetskom Challenge kupu u Varni, nakon što je kvalifikacije odradila s najboljom ocjenom isto je ponovila u finalu slavivši s ocjenom od 13.050 bodova.

Istu ocjenu imala je i Mađarica Greta Mayer, no Korent je stala na najvišu stepenicu postolja zbog veće E ocjene u drugom skoku. Brončana je turska reprezentativka Bengisu Yildiz (12.950).

Bilo je ovo 41. finale članice Gimnastičkog kluba Nedelišće na turnirima Svjetskog kupa i jubilarna 10. medalja. Do sada je osvojila jedno zlato, tri srebrne medalje i pet brončanih. Hrvatska ženska sportska gimnastika skupila je već 136 finala na turnirima svjetskog kupa, a zlato Korent je 44 medalja (9 zlatnih, 19 srebrnih i 16 brončanih).

"Bilo je napeto do kraja. Odradila sam čak bolje u finalu nego u kvalifikacijama. Drugi skok sam odradila sjajno i on mi je donio zlato. Presretna sam s ovom medaljom", rekla je Korent.

Ovo je bila njezina odlična najava za Svjetski kup u Osijeku (8-11. lipnja) u kojem predvodi ženski dio hrvatske reprezentacije.

U finalu konja s hvataljkama Hrvatska je imala dvojicu predstavnika. Marko Sambolec (GK MZ Macan) u svom prvom finalu svjtskog kupa zauzeo je sedmo mjesto s ocjenom 13.766, a Mateo Žugec (GK Vindija) u svom trećem finalu pak osmo mjesto (13.300).

U nedjelju, drugog finalnog dana nastupiti će Tina Zelčić (ZTD Hrvatski sokol) na gredi.

Linker
03. listopad 2023 16:22