Aurel Benović

 SLOBODAN KADIĆ/HGS
SVJETSKI KUP

Slab dan hrvatskih gimnastičara u Dohi: ‘Nemam snage ni komentirati, tužan sam i razočaran‘

Benović i Jovičić bez finala na parteru, Ude i Sambolec neuspješni na konju s hvataljkama
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 01. ožujak 2023. 17:53

Serija slabih rezultata hrvatskih gimnastičara nastavila se i u Dohi, prvog dana drugog ovogodišnjeg turnira Svjetskog kupa. Filip Ude i Marko Sambolec nisu uspjeli proći kvalifikacije na konju s hvataljkama, dok su na parteru neuspješni bili Aurel Benović i Marko Jovičić.

Benović je prošli tjedan u Cottbusu jedini od hrvatskih gimnastičara uspio izboriti finale u kojem je završio na osmom mjestu, ali ovaj put ni on nije bio na dovoljno visokoj razini. Završio je na 17. mjestu s ocjenom 12,900.

- Unatoč dobrim pripremama i dobrom podij-treningu, nije dobro nastupio. Imao je puno grešaka u izvedbi, a na pretposljednjoj dijagonali pogriješio je u kombinacijskom skoku, što je gotovo kao pad - javio je Benovićev trener Vladimir Mađarević.

Aurel je, pak, teško pronalazio riječi nakon razočaravajućeg nastupa.

- Nije išlo onako kako sam planirao, doskoci su bili nestabilni. Nemam previše snage komentirati nastup, jako sam tužan i razočaran. Jedino što me drži je ta moja luda upornost. Nikad neću odustati, bit ću strpljiv, ali sada se moram smiriti i pribrati kako bih mogao odraditi što bolji nastup na preskoku u četvrtak - poručio je Osječanin.

Drugi naš predstavnik na parteru, Riječanin Marko Jovičić, završio je na 25. mjestu s ocjenom 12,666.

Dobre vijesti nisu nam donijele ni kvalifikacije konja s hvataljkama. Naš srebrni olimpijac Filip Ude nakon Cottbusa nije uspio izboriti finale ni u Dohi, zauzeo je 27. mjesto s ocjenom 12,900. Čakovčanin je lani bio u finalu i na EP-u u Münchenu i na SP-u u Liverpoolu, ali ova mu sezona nije krenula prema planovima. Morat će brzo pronaći pravu formu jer iza njega su dva od četiri turnira koja se boduju za plasman na SP u Antwerpenu, a on je bez ijednog finala. Nešto uspješniji je u srijedu bio Filipov klupski kolega Marko Sambolec koji je završio na 24. mjestu s 13,033.

U četvrtak će u kvalifikacijama preče nastupiti naš najbolji gimnastičar Tin Srbić, Benovića čeka novi pokušaj na preskoku, dok će se na gredi okušati naša jedina ženska predstavnica u Dohi Tina Zelčić.

Linker
18. travanj 2024 14:33