Kuljak, dodjela medalja

 SCREENSHOT: YOUTUBE
ZA NJEGA NEMA DILEME

Slavni Talijan bez zadrške o Rusu koji je šokirao svijet: ‘To je bila imbecilna gesta, mora biti kažnjen!‘

‘Imam puno ukrajinskih i ruskih prijatelja, mogu vas uvjeriti da jako pate od ovog rata...‘
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 08. ožujak 2022. 10:15

Gimnastički svijet i dalje je u nevjerici zbog sramotnog ponašanja ruskog gimnastičara Ivana Kuljaka (20) na nedavnom turniru Svjetskog kupa u Dohi. Kuljak je osvojio treće mjesto na ručama, a onda se na postolju pojavio s iscrtanim slovom "Z" na prednjoj strani svoga dresa, inače simbolom ruske invazije na Ukrajinu. Stajao je pritom uz ukrajinskog gimnastičara Ilju Kovtuna koji je osvojio zlato. Međunarodna gimnastička federacija (FIG) najavila je pokretanje disciplinskog postupka protiv Kuljaka, nazvavši njegovo ponašanje šokantnim.

Kuljak se u međuvremenu oglasio i ustvrdio kako su ga isprovocirali ukrajinski kolege koji su tijekom turnira izvikivali "slava Ukrajini", ali malo tko za njegov čin ima razumijevanja. Javio se tako i slavni Talijan Jury Chechi, nekadašnji olimpijski pobjednik i peterostruki svjetski prvak na karikama, nazvavši Kuljakov potez - imbecilnim.

- Ne poznajem tog Kuljaka, ali mislim da FIG mora poduzeti mjere i kazniti ga. Sport je upravo suprotno od onoga što je ovaj dečko htio pokazati svojom imbecilnom gestom - oštro je poručio legendarni "Lord of the Rings".

- U Rusiji već neko vrijeme traje diktatura, i to kakva diktatura. Ali, ne smije se generalizirati. Imam puno pravih ukrajinskih i ruskih prijatelja, ljudi s kojima sam trenirao, i mogu vas uvjeriti da jako pate od ovog rata. A u Rusiji o tome ne smiju pričati, jer im prijeti 15 godina zatvora. Moj bliski prijatelj, koji dobro poznaje Putina, uvijek mi pada na pamet. Ako govori o Putinu, najprije se osvrne oko sebe da vidi može li ga tko čuti - dodao je Chechi u razgovoru za talijansku agenciju Ansa.

Linker
15. ožujak 2022 10:57