Tin Srbić

 SLOBODAN KADIć/HGS Slobodan Kadić/hgs
SVJETSKI KUP U DOHI

Srbić i Benović izborili finale i borbu za medalje u preči i preskoku, Tin je bio i najbolje ocijenjen

Srbić je aktualni olimpijski doprvak, a Benoviću je ovo prvo finale u karijeri na ovoj razini
Piše: HinaObjavljeno: 03. ožujak 2022. 19:30

Aktualni olimpijski doprvak na preči Tin Srbić izborio je mjesto u finalu natjecanja za Svjetski kup u Dohi, a po prvi put u karijeri se u finale preskoka na ovoj razini plasirao Aurel Benović.

Tin Srbić je u subotnje finale ušao s najboljom ocjenom u kvalifikacijama (14,100 bodova).

"Prošlo je super, napravio sam opet novu vježbu. Gotovo trećinu vježbe uopće ne zagrijavam i ne treniram već mjesec dana nego jednostavno samo odradim kad je nastup pa sam zbog toga jako zadovoljan. Pokušat ću se što bolje sutra odmoriti, vidjeti što je s tom ključnom kosti, nadam se da nije ništa drastično, da nije neka teža ozljeda. Idemo u subotu u finalu pokušati napasti što bolju vježbu", rekao je Tin nakon što je ušao u svoje 24. finale na natjecanjima Svjetskog kupa.

Aurel Benović je u četvrtak izborio drugo finale u Dohi, nakon što je u srijedu osigurao borbu za medalje na parteru. U svoje prvo veliko finale na preskoku u karijeri i ukupno osmo na turnirima Svjetskog kupa, Aurel je ušao s ocjenom 14,383 (14,266 i 14,500). Najbolji u kvalifikacijama preskoka bio je Izraelac Andrej Medvedev (14,933).

"Jako sam sretan i zadovoljan kako sam odradio oba skoka u kvalifikacijama. To je rezultiralo ulaskom u finale, ali ne mogu reći da ću se u finalu boriti za postolje, jer ti skokovi koje radim sa startom 5.2 nisu još za neke ozbiljne rezultate. Ipak, ako ih lijepo odradim, možda čak i imam šanse biti u borbi za medalje. Sretan sam što sam se ustabilio na preskoku, a u skorijoj budućnosti planiram pojačati početne ocjene skokova na 5.6, a to su skokovi s kojima ću moći konkurirati svim preskokašima na svijetu", rekao je Aurel kojeg u petak čeka nastup u finalu partera u kojem će biti konkurentan za medalju.

Linker
25. travanj 2024 12:47