Tin Srbić

 SLOBODAN KADIĆ/HGS Slobodan KadiĆ/hgs
SVJETSKI KUP U DOHI

Srbić izborio finale: ‘Bio sam samouvjereniji i fokusiraniji, uvjeren sam da i u završnici mogu biti dobar‘

Srebrni hrvatski olimpijac se oglasio nakon izborenog finala na Svjetskom kupu u Dohi
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 02. ožujak 2023. 19:23

Tin Srbić vratio se u svoj uobičajeni ritam, a to znači da ćemo ga ponovno gledati u finalu Svjetskog kupa. Prošli je tjedan u Cottbusu zapeo u kvalifikacijama nakon što je na 25 prethodnih turnira Svjetskog kupa prolazio do finala, ali u Dohi je to opet bio onaj stari Tin.

Najbolji hrvatski gimnastičar izborio je mjesto među osmoricom najboljih prečaša na turniru u Dohi, zauzevši treće mjesto u kvalifikacijama s ocjenom 14,000. Odradio je Srbić lakšu verziju svoje vježbe, onu na startnom ocjenom 5,5 i tri vezana “tkačeva”, a za finale čuva i novi element “kolman” koji će mu povećati početnu, a nadajmo se i konačnu ocjenu.

Bolje od Tina kvalifikacije su odradili samo nekadašnji europski prvak, Litavac Robert Tvorogal (14,366), te Japanac Yuya Kamoto (14,100), dok je, spomenimo i to, daleko od finala ostao Kinez Xiao Ruoteng, bivši svjetski prvak i aktualno olimpijsko srebro u višeboju.

- Jako sam zadovoljan, odradio sam puno bolje nego u Cottbusu. Bio sam samouvjereniji, koncentriraniji i fokusiraniji i bio je to klasičniji moj nastup nego u Njemačkoj - rekao je Tin nakon nastupa.

Poslije dosta mučenja prošle godine, i propuštenih finala na EP-u u Münchenu i SP-u u Liverpoolu, Tin i trener Lucijan Krce odlučili su malo promijeniti koncepciju vježbe i vratiti na početak tri “tkačeva” koje je naš gimnastičar odavno usavršio. Radio ih je nekad i više, ali po novim su pravilima, zbog kojih je puno toga morao mijenjati, dopuštena maksimalno tri.

- Probio sam led ove sezone s novim konceptom vježbe, idem u subotnjem finalu s “kolmanom” i početnom ocjenom 5,9 i stvarno se veselim. Uvjeren sam da to mogu dobro izvesti - dodao je Srbić.

Spominjali smo već, prva četiri ovogodišnja turnira Svjetskog kupa su ujedno i kvalifikacijska za nastup na SP-u u Antwerpenu najesen, a tamo će se dijeliti i prve ulaznice za Olimpijske igre u Parizu za specijaliste po spravama. Zato je također važan ovaj Tinov plasman u finale.

- Da, prikupio sam neke bodove za odlazak na SP i stvarno sam jako zadovoljan što sam se uspio vratiti nakon lošeg nastupa u Cottbusu. Sad idemo dalje - zaključio je Tin.

Aurel Benović definitivno neće pamtiti ovogodišnju Dohu po dobrom. Nakon što je u srijedu zapeo u kvalifikacijama na parteru, dan kasnije ostao je daleko od finala i na preskoku. Zauzeo je 22. mjesto s ocjenom 13,566.

Ni jedina naša gimnastičarka u Dohi Tina Zelčić nije bila uspješna. Nastup na gredi okončala je na 25. mjestu s ocjenom 11,500.

Linker
23. travanj 2024 02:01