Tin Srbić

 RONALD GORŠIĆ Cropix
PUTNICI NA SVJETSKI KUP

Srbić, Ude i Benović standardni, priključuju im se Sambolec, Žugec i Jovičić

Održano je i prvo natjecanje CRO-GYM lige, a slavio je Tin Srbić s ocjenom 14,633 na preči
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 31. siječanj 2023. 15:10

Približavaju se polako prva međunarodna natjecanja u novoj sezoni, itekako bitnoj jer kreće lov na Olimpijske igre u Parizu. Prva će se mjesta, barem kad su u pitanju specijalisti za sprave, dijeliti na Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu krajem rujna i početkom listopada, ali prije toga treba izboriti plasman na SP. A to je moguće jedino skupljanjem bodova na uvodna četiri turnira Svjetskog kupa.

U prvom ciklusu, prije Europskog prvenstva, na rasporedu su tri turnira. Prvi je od 23. do 26. veljače u Cottbusu, a nakon toga slijede Doha (1. - 4. ožujka) i Baku (9. - 12. ožujka). Kroz kontrolne treninge posljednjih su tjedana određeni i hrvatski putnici na spomenute turnire, pa će tako na otvaranju sezone u Njemačkoj nastupiti standardni A reprezentativci Tin Srbić (preča), Filip Ude (konj s hvataljkama) i Aurel Benović (tlo i preskok), te Marko Sambolec koji je izborio A kriterij na konju s hvataljkama i Marko Jovičić s B kriterijem na tlu.

Ista ekipa nastavlja iz Cottbusa put Dohe budući da su Sambolec i Jovičić reprizirali kontrolni trening i za Katar. Proteklog vikenda u SC Lučko održan je i kontrolni trening za Baku, a A kriterij na konju s hvataljkama izborila su čak trojica vježbača - Sambolec i Mateo Žugec s istom ocjenom od 14,000, te Jakov Vlahek (13,900). Udeu se može priključiti samo jedan reprezentativac, a prema kriterijima ponovo je to bio Sambolec (veća startna ocjena od Žugeca), no njegov klub MZ Macan odlučio je da Marko neće ići na ovo natjecanje, stoga će put Bakua uz Srbića, Benovića i Udea ipak putovati Žugec.

Prošle subote održano je i prvo ovosezonsko natjecanje CRO-GYM lige, a slavio je Tin Srbić s ocjenom 14,633 na preči. Odlične su nastupe imali i svi konjaši predvođeni Udeom koji je bio drugi s 14,500 ispred Žugeca, Samboleca i Vlaheka.

Što se ženske reprezentacije tiče, zasad je poznato tek da će Tina Zelčić (greda) nastupiti na Svjetskom kupu u Dohi. (vb)

Linker
23. travanj 2024 12:43