Slijeva na desno: Marijo Možnik, Perica Bukić, voditelj Robert Šola i Darko Antunović u studiju Hanza Medije

 HANZA MEDIA TV
POSLJEDNJE UPOZORENJE

‘Vrhunski sport u Hrvatskoj je pred zidom! Ako se nešto hitno ne promijeni, mogao bi se žestoko razbiti!‘

Pogledajte podcast Sportskih novosti ususret jubilarnom 70. izboru najboljih sportaša godine
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 16. prosinac 2021. 18:01

Sportske novosti 70. put biraju najbolje sportaše Hrvatske. Čudesna tradicija i izbor u kojem nema pogreški, jer najbolji biraju svi sportski novinari u Hrvatskoj. Zato i sportaši daleko najviše i cijene naš izbor, jer kad te Sportske novosti proglase najboljim, onda znaš da si najbolji.

Sportska godina koja je na izmaku bila je još jedna koju ćemo dugo pamtiti. Po fantastičnim dosezima hrvatskih sportaša tijekom svih 12 mjeseci. Naravno da su Igre u Tokiju bile vrhunac, ali daleko da smo kao nacija samo na njima pokazali svjetsku vrijednost hrvatskog sporta.

Ususret 70. Sportašu godine danas smo u našem studiju okupili tri poznata sportska imena. Marija Možnika, proslavljenog gimnastičara, a već neko vrijeme i predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza. S nama je bio i Darko Antunović, nekad sjajni odbojkaš, sad već iskusan u ulozi glavnog operativca odbojkaškog kluba Mladost. Treći gost bio je Perica Bukić, jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista svih vremena, koji je već niz godina jednako uspješan i u fotelji dopredsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza, odnosno njegov izvršni direktor.

Razgovarali smo o svemu, ali nekako najviše o budućnosti hrvatskog sporta koja se u ovom trenutku čini jako neizvjesnom. Pitanje financiranja sporta i status sportaša tema su čije rješenje uzalud čekamo 30 godina. Za to vrijeme Europa i svijet po pitanju sporta naprijed grabe velikim koracima, jer vani dobro znaju kolika ja važnost sporta za svaku naciju.

- Došli smo zida i ako ne krenemo s korjenitim promjenama, vrhunski sport će se razbiti. Uvijek sam optimist i vjerujem u bolje dane, ali to je tako - kazao je Perica Bukić, objedinivši u nekoliko riječi ono što je bila nit vodilja cijele emisije.

Pogledajte kompletan video, sugovornici su bili iznimno otvoreni i zanimljivi:

Linker
26. travanj 2024 21:34