IZBORNIK KAUBOJA

Goluža: 'Nekim stvarima nisam zadovoljan, treba se igrati glavom, a ne srcem'

Piše: HinaObjavljeno: 19. siječanj 2015. 19:58

Ostvarili smo uvjerljivu pobjedu, odmorio sam sedam-osam igrača koji su iznijeli teret u prve dvije utakmice , ali ima stvari s kojima nisam zadovoljan, kazao je nakon pobjede nad Iranom (41-22) u 3. kolu SP-a u Kataru izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža.

- U nekim dijelovima utakmice nismo bili dobri, pa sam morao neplanirano mijenjati i uvoditi igrače iz prve postave. Dao sam svojim igračima potpunu slobodu, ali sam od njih tražio odgovornost. Bio sam ljut što su bili nedisciplinirani. Treba se igrati glavom, a ne srcem. Također, pohvalio bih igrače Irana za korektnu igru - kazao je Goluža.

Hrvatska nakon tri kola ima ima tri pobjede, kao i reprezentacija Makedonije s kojojm se sastajemo u srijedu.

- Makedonija je jako dobra reprezentacija, skoro cijelu godinu su na okupu jer je većina igrača iz domaćih klubova Metalurga i Vardara, uz odličnog Kiru Lazarova. Sigurno je da će se dodatno napaliti da nas dobiju. Naša recept za pobjedu je jasan - dobra obrana i puno trke - zaključio je Goluža.

Najbolji strijelac Hrvatske na utakmici s Iranom desno krilo Zlatko Horvat zabio je čak 12 pogodaka.

- Moramo bit zadovoljni, odradili smo ovu utakmicu bez velikog umora standarnih igrača i bez ozljeda. Igrao sam cijelu utakmicu, znao sam da ću igrati toliko, ali bez suigrača ne bih zabio toliko - kazao je Horvat.

Linker
28. rujan 2024 14:15