SKI-SKOKOVI

Hayböcku hat-trick pobjeda

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 23. veljača 2016. 22:14

Finska je apsolvirana, a Peter Prevc može napokon odahnuti. Nakon tri natjecanja koji su odreda bili obilježeni maglom, snijegom i vjetrom (ponekad sve zajedno), vodeći skijaš-skakač Svjetskog kupa nije prekinuo svoje "finsko prokletstvo", ali praktički nije izgubio ništa prednosti ispred prvog pratitelja Severina Freunda.

Pobjednik je po treći puta u pet dana bio Austrijanac Michael Hayböck koji se u Lahtiju i Kuopiju očito osjeća kao kod kuće. Suverenim nastupom u obje serije skupio je 264.5 boda, što je bilo za 7.3 boda više nego drugoplasirani Norvežanin Daniel Andre Tande, koji je sinoć na momčadskom natjecanju postavio rekord skakaonice s preskočenih 136 metara.

Njih dvojica bili su za koplje iznad konkurencije, budući da je treći Stefan Kraft za Tandeom zaostao 12 bodova, a četvrti Peter Prevc gotovo 17. Doduše, treba istaknuti da su Prevc i još neki skakači imali nesreću da ih zatekne vrlo loš vjetar, koji ni bodovna kompenzacija ne može nadomjestiti.

U svakom slučaju, Hayböck je kompletirao hat-trick pobjeda u Finskoj, a Prevc ni ove sezone nije dočekao da se popne na postolje u "Zemlji tisuću jezera". No, Slovenac nema razloga da bude pretjerano razočaran - Freund je na današnjem natjecanju ostao iza njega te je bodovna razlika između njih dvojice 559 bodova, što osam "postaja" do kraja Svjetskog kupa predstavlja kapital koji se ne može potrošiti.

Sljedeći vikend natjecanje seli u daleki Kazahstan, gdje će ljudi-ptice "krstiti" obnovljenu skakaonicu Goreny Gigant u Almatyju.

Linker
19. svibanj 2024 05:46