Ante Cizmic / CROPIX
SLAVKO GOLUŽA ZA SN

'HDZ me postavio? Je li HDZ osvojio moje medalje! Na SP-u sam griješio, to priznajem!'

'Ono što je definitivno bila pogreška koju neću ponoviti je reakcija nakon utakmice protiv Danaca. Obrušio sam se na suce, ponio neprimjereno, a to jednostavno nije moj posao'
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. veljača 2011. 12:17

Burna dva mjeseca su iza Slavka Goluže. Naučio je na bolje u rukometu, no, život je ovaj puta rekao drukčije. Prvo razočaranje zbog samo petog mjesta na SP, pa onda napadi iz svih oružja, pa onda povratak u Sisak, pa rastanak nakon samo tri kola. Godina nije krenula dobro, ali bilo je kod njega puno utakmica koje nisu krenule dobro, ali su drukčije završile.

Nakon rastanka sa Siskom sigurno kreće nova epizoda u njegovoj trenerskoj karijeri. Može se potpuno okrenuti reprezentaciji, a to je nekako bila i logika stvari. Pa najbolje da krenemo od kraja. Rastanak sa Siskom. Jedni kažu ostavka, drugi otkaz. Što kaže Goluža?

- Ne znam čemu služe neistine, ne bih to uopće komentirao jer oni koji žele znati istinu i koji trebaju znati, znaju je. Znam da smo se korektno rastali, da nije ništa bilo preko noći. Bio sam dugo odsutan zbog objektivnih razloga, dogovorno s klubom. Klub je ispaštao. Izgubili smo u Bjelovaru dobivenu utakmicu, izgubili smo minimalno u Čakovcu i doma od Našica u dobroj predstavi. Zanimljivo, o tome u nekim medijima nije bilo ni slova, ali je zato vijest da smo se rastali bila top-tema...

Mislite s namjerom?

- Ne želim to komentirati uopće. Znam što sam radio, znam kako sam radio, što sam želio, znam kakve sam namjere imao i mogu svakome pogledati u oči. Direktor Baltić zna što se sve događalo i na koji način. Klubu želim svaki uspjeh ubuduće, pratit ću sve njegove utakmice i biti mu navijač.

Jeste li pogriješili kada ste uz reprezentaciju kao broj 1 usporedo vodili Sisak? Mogu li se ta dva posla uopće raditi usporedno?

- Teško. Ne mogu reći da sam pogriješio jer sam želio raditi. Valjda to nije greška, valjda nije greška ako sam svaki dan 100 km do Siska i nazad proveo u automobilu da bih radio. A da je to previše, od toga ne mogu pobjeći.

Kažu neki ne može u Sisku, a može u reprezentaciji?

- To ne želim komentirati.

Mislite li da vas dovoljno cijene?

- A recite vi meni tko koga danas uopće cijeni?!

Postoji i poštovanje?

- A što da kažem na to... Recimo, da ne govorim o sebi. Jedan Zagreb klub od imena igra LP, pa se to i ne spomene, pa bude derbi 2.000 ljudi u Sisku, dobar rukomet, pa se to ne spomene, a po Goluži “udri” nakon svega... To je rukomet.

Recimo, kažu da ste igrač HDZ-a, da vas je HDZ postavio na mjesto izbornika?

- Što kažu, je li HDZ i osvajao sve medalje i pobjeđivao umjesto mene, je l’ odigrao sve moje utakmice i zaradio sve moje modrice, lomove? Nemam nikakvih političkih ambicija, imam samo svoje građansko pravo opredijeliti se i ne vidim u tome baš nikakav problem, niti išta loše.

Niste komentirali izjave svog negdašnjeg suigrača Nene Kljaića?

- Za mene je to završena priča.

Otkud ta gorčina?

- Ponavljam, za mene je to završena priča.

Jeste li u nečemu pogriješili na SP-u?

- Jesam, tko radi, taj i griješi. Nikad nisam bježao od svojih pogrešaka. Borim se protiv njih, a ono što je definitivno bila pogreška koju neću ponoviti je reakcija nakon utakmice protiv Danaca. Obrušio sam se na suce, ponio neprimjereno, a to jednostavno nije moj posao. Mogao sam biti sto puta u pravu, pokazalo se da sam i bio u pravu, ali to nisam smio učiniti i više se neće ponoviti. Ja sam odgovoran za momčad, ne za suce.

Linker
05. svibanj 2024 09:18