Getty Images
KAKAV DOČEK!

'ČETIRI KONDOMA I VAZELIN! TO SAM DOBIO PRVOG DANA U ZATVORU!' Doveo je Neymara u Barcelonu, a onda je proveo 20 mjeseci iza rešetaka!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. travanj 2020. 19:51

Sandro Rosell, bivši predsjednik Barcelone, priveden je u svibnju 2017. godine zbog optužbi za pranje novca. Teretilo ga se da je u suradnji s bivšim predsjednikom Brazilskog nogometnog saveza Ricardom Teixeirom pronevjerio oko 35 milijuna dolara preko poreznih oaza i fiktivnih tvrtki, na kraju je odgulio 20 mjeseci. Iza njega su burna iskustva, a neka od njih podijelio je u jednom intervjuu...

“Sjećam se da su mi dali četiri prezervativa i vrećicu vazelina prvog dana, kada sam ulazio u zatvor, i to me malo zabrinjavalo. U zatvoru ćeš umrijeti ili iz njega izaći jači”, rekao je Rosell za Mundo Deportivo.

U veljači prošle godine dobio je priliku da se brani sa slobode. Tužitelji su tražili zatvorsku kaznu od šest godina, ali Nacionalni sud u Madridu zaključio je da nema dovoljno dokaza za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

“Moja supruga Marta bila je vrlo jaka i stup naše izdržljivosti. Uz mene su bili i moji roditelji, braća i prijatelji. Bez njih ne bih izdržao”, dodao je.

Rosella je slobode stajao transfer Neymara u Barcelonu, odnosno sumnjivi poslovi u pozadini u iznosu od čak 86 milijuna eura. Prvo je, te 2014. godine, izbjegao uhićenje, ali je ipak 2017. godine završio iza rešetaka.

Na čelu Barcelone bio je od 2010. do 2014. godine. Prijetila mu je zatvorska kazna od šest godina, no na kraju je tužba odbačena...

Linker
11. kolovoz 2022 14:12