Utakmica života
'TREBA ZA TO IMATI HRABROSTI'

DUGO U ZAGREBELLU NIJE BIO TAKAV SHOW Počeo spektakl koji osvaja Hrvatsku, 300 talenata sanja svoj san, i Fani Stipković zablistala u kvalifikacijama

U Veslačkoj počela prva ‘epizoda’, selekcija za 30 kandidata od kojih će jedan potom potpisati stipendijski ugovor s Dinamom
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. svibanj 2018. 01:18

Dugo u Zagrebellu nije bio takav šušur, tamo odavno ne živi prvoligaški nogomet, kamere rijetko navraćaju u Veslačku. No, jučer je bilo puno, intenzivno, uzbuđujuće. Naime, krenuo je proces uže selekcije za TV show “Utakmica života” i kojemu će svi oni nogometaši koji sanjaju veliku karijeru dobiti priliku da svoj san i ostvare.

Dakle, u finale showa ući će 30 kandidata, koji će marljivo trenirati pred TV gledateljima, živjet će život profesionalnih nogometaša. A onda će mjerodavni među najboljih 11 igrača 10. lipnja u utakmici protiv svojevrsne All Star momčadi izabrati jednog od njih, koji će potpisati stipendijski ugovor s Dinamom.

Utakmica života

Ideja je očito izazvala veliki interes, jer prijavljeno je oko tisuću igrača, a jučer njih gotovo 300 počelo testiranja u Veslačkoj. Pod budnim okom šefa stožera Igora Štimca, zatim trenera Nikole Pokrivača, Tončija Gabrića, Marija Kožula...

- Kandidata je jako puno, a mi ih sad obrađujemo tristotinjak. Prije svega im treba čestitati, jer treba imati hrabrosti izaći pred kamere da te gleda čitava nacija, to nije lako. Čeka nas velik posao tijekom ova tri dana, ali vjerujem da će svi kandidati dati svoj maksimum, a mi ćemo pomoći koliko god možemo - rekao je Igor Štimac.

Za Facebook stranicu “Utakmice života” svoje dojmove sažeo je i jedan od kandidata Marko Rajčić iz Kaštela.

- Došao sam dati najbolje od sebe. Inače igram nogomet u klubu Val iz Kaštela, a ovdje sam došao zbog novih iskustava. Očekujem da će mi stručni stožer prenijeti znanja, a posebno se veselim radu s Igorom Štimcem te ostalim stručnjacima i poznatim sportašima - rekao je mladić iz Kaštela.

Show će se na malim ekranima prikazivati od 18. svibnja, voditeljica je Fani Stipković, igrači će mjesec živjeti u kampu i svakodnevno trenirati, a kroz razgovore s njima saznat ćemo i stvari koje okružuju nogomet i život nogometaša, njihova razmišljanja o svojima karijerama i interese.

Dečke će u idućih mjesec dana posjetiti i brojni poznati sportaši. Podršku projektu već su dali Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić, Ante Rebić i drugi poznati hrvatski nogometaši.

- Produkcija je organizirana na visokoj profesionalnoj razini. Koordinirane ekipe snimatelja i urednika podijeljene su u pet timova, od kojih svaki prati određen segment serijala. Na taj ćemo način stvarno pokušati dočarati život nogometaša na terenu i izvan njega - izjavio je voditelj TV produkcije Dubravko Merlić.

Linker
06. svibanj 2024 11:51