Clive Rose Getty Images
SVI IZ ISTE DRŽAVE I LIGE

EVO ZAŠTO IH ZOVU 'COV-IDIOTIMA': RAZUZDANE ORGIJE, PROMETNE NESREĆE, TRENINZI U PARKU... Ova ekipa je najviše kršila pravila tijekom pandemije

ENGLESKA Premierligaški igrači, ali i neki njihovi treneri, najviše su kršili pravila tijekom ove krize, te su stoga često bili na udaru javnosti
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. travanj 2020. 16:24

Mlada zvijezda Evertona Moise Kean posljednji je ‘prijestupnik’ iz svijeta premierligaškog nogometa koji se našao na naslovnicama zbog kršenja socijalne distance i ostalih mjera koje je britanska vlada propisala zbog pandemije koronavirusa. Bivši igrač Juventusa organizirao je kućnu zabavu s nekoliko prijatelja i djevojaka, a sve je dokumentirao i snimkama.

Iz Evertona su odmah reagirali, priopćili su kako su zaprepašteni spoznajom o incidentu u kojem je njihov prvotimac zanemario vladine upute i klupsku politiku vezanu uz korona-krizu, te su 20-godišnjem napadaču poručili kako su razočarani njegovim postupcima.

Screenshot: Snapchat

“Everton je redovito isticao važnost poštivanja svih vladinih uputa, uključujući pravila unutar i izvan doma, kroz službenu komunikaciju sa svim članovima stručnog stožera, uključujući i igrače. Izvanredni ljudi u Nacionalnoj zdravstvenoj službi zaslužuju najveće poštovanje za njihov naporan rad i žrtvovanje. Najbolji način da im iskažemo respekt jest da učinimo sve što možemo kako bismo ih zaštitili”, poručili su iz Evertona.

Walker i prostituke

Kean je ove sezone već imao problema s disciplinom, u studenome prošle godine tadašnji menadžer Silva izbacio ga je iz momčadi uoči utakmice sa Southamptonom nakon što je po drugi put zakasnio na sastanak. Međutim, Kean nije jedini ‘zločesti dečko’ engleskog nogometa u doba karantene. Još se nekoliko njegovih kolega istaknulo ponašanjem koje je naišlo na snažnu osudu javnosti. Mladi, bogati i raskalašeni, takvima su se prikazali pojedini igrači uglednih premierligaških klubova.

Screenshot

Tako se kapetan Aston Ville Jack Grealish, jedan od najtraženijih igrača na Otoku, našao u problemima nakon što su je snimljen neposredno poslije prometne nezgode koju je izazvao tako što je svojim automobilom udario u nekoliko parkiranih vozila. I to samo nekoliko sati nakon što je na društvenim mrežama objavio poziv ‘ostani doma’. Klub ga je kaznio i novac proslijedio Sveučilišnoj bolnici u Birminghamu, a Grealish je u isprici izrazio duboko žaljenje.

Ako su se Kean i Grealish malo zaigrali, što tek reći za braniča Manchester Cityja Kylea Walkera. On je prekršio pravila karantene tako što je u svojoj kući organizirao zabavu na koju je pozvao dvije seksualne radnice. Klub ga je natjerao da uputi javnu ispriku i da pozove ljude da ostanu doma i ostanu sigurni.

Instagram

- Shvaćam da moja pozicija profesionalnog nogometaša znači i odgovornost u smislu uzora. Stoga bih se želio ispričati svojoj obitelji, prijateljima, klubu, navijačima i javnosti što sam ih iznevjerio. Moji su postupci bili u izravnoj suprotnosti s onim što sam trebao raditi s obzirom na karantenu - posuo se pepelom Walker.

Neki članovi Tottenhama također se nisu pridržavali uputa koje je izdala britanska vlada. Tako su se Serge Aurier i Moussa Sissoko javno ispričali zbog zajedničkog treniranja unatoč ograničenjima zbog koronavirusa, a menadžer Jose Mourinho priznao je da njegovi postupci nisu bili u skladu s protokolom nakon što su se pojavile fotografije njega i veznjaka Tanguya Ndombelea s individualnog treninga u jednom londonskom parku.

Vrijeme za hakl

Neprimjerenim ponašanjem istaknuo se i mladi veznjak Chelseaja Mason Mount. Iako je trebao biti u dvotjednoj samoizolaciji nakon što se njegov suigrač Hudson-Odoi zarazio koronavirusom, on se 15. ožujka u vrijeme ručka s Declanom Riceom iz West Hama zabavljao na jednom malonogometnom igralištu.

BOURNEMOUTH, ENGLAND - FEBRUARY 29: Mason Mount of Chelsea arrives at the stadium prior to the Premier League match between AFC Bournemouth and Chelsea FC at Vitality Stadium on February 29, 2020 in Bournemouth, United Kingdom. (Photo by Marc Atkins/Getty Images)
Marc Atkins/Getty Images

U Velikoj Britaniji do jučer je prema podacima Worldometersa zabilježeno 152.840 slučajeva zaraze koronavirusom, te 20.732 smrti izazvane bolešću COVID-19.

Linker
25. travanj 2024 17:17