Matija Djanjesic / CROPIX
BARAKUDE PRED KAMEROM

FOTO: HRVATSKI REPREZENTATIVCI JE JEDNOJ POTPUNO DRUGAČIJOJ ULOZI 'Dečki su se u lijepom društvu i opuštenoj atmosferi dobro zabavili'

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 28. kolovoz 2018. 17:05

Lijepe djevojke, lijepi momci, more, sunce, ljeto, plaža, gliseri... Lepršavo, ležerno, opušteno... Sjajno zamišljeno. Ali i realizirano!

Radi se naime o već tradicionalnom fotografiranju za kalendar naših zlatnih Barakuda, aktualnih Svjetskih prvaka, o Jadranskih sirena, koje su, kao i dečki, ovog srpnja sudjelovale na Europskom prvenstvu u Barceloni. Ni kiša ni gromovi nisu im mogli nauditi, pa iako se vrijeme iz ljetnog preko noći sa subote na nedjelju pretvorilo u jesensko, “the show must go on”. Jer iza kiše uvijek dolazi sunce, koje nije zaobišlo ni Opatiju, gdje se u hotelima Royal, Millennium i Četiri opatijska cvijeta odvija trodnevno snimanje, od nedjelje do utorka.

Snimanje u parovima

Samo za tu priliku iz Francuske je stigao hrvatski fotograf Šime Eškinja, koji sada živi na pariškoj adresi, gdje vrlo uspješno snima mnoge modne editorijale. On je, prema riječima HVS-ove voditeljice marketinga i odnosa s javnošću Ivane Janković, i prošle godine snimao kalendar, koji je zabilježio sjajan uspjeh, pa je angažiran i ove, a i igrači ga već dobro poznaju pa su opušteni pred njegovim objektivom.

Potvrđuje to i naš izbornik Ivica Tucak, koji je također upisan u “knjigu snimanja”, prisjećajući se lanjskog snimanja:

- Bilo je zgodno, u opuštenoj atmosferi, dečki su se usput i zabavili, i bio je to odmak od svakodnevice i treninga. Sve je to jako dobro organizirano, snima se po četvorkama u tri dana, tako da ne remetimo jedni drugima posao. Mislim da svaka takva marketinška ideja koja je dobro realizirana koristi našem sportu u svakom smislu.

Vaterpolisti i vaterpolistice odjeveni su u odjeću hrvatskih modnih kuća Varteks i Hippy Garden, a snimaju u parovima, po jedna djevojka i mladić. Kako su i oni veliki profesionalci, u startu im je bilo jasno da neće moći birati s kim će se naći u kadru ni koji će mjesec njihova fotografija krasiti; to su ostavili profesionalcima koji će to ipak najbolje znati odrediti.

Snimanje kalendara HVS-a već je višegodišnja lijepa tradicija, momci to rade već šest-sedam godina, dok su se djevojke prvi put na stranicama kalendara pojavile prije dvije godine, tako da će im ovo sada biti drugo pojavljivanje “u javnosti”. Kalendar će se moći kupiti od studenoga na internetskoj stranici Hrvatskog vaterpolskog saveza, ali i u hotelima Amadria Parka, kao i na stranicama partnera HVS-a.

Linker
02. svibanj 2024 06:17