Screenshot
VRUĆE NA PARKETU

FOTO: OKRŠAJ NAJLJEPŠIH RUKOMETAŠICA SVIJETA U HRVATSKOJ Rumunjka provocira objavama, ali dostojnu konkurenciju ima u Podravki...

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. siječanj 2020. 12:45

U Podravki Vegeti igraju brojne zgodne rukometašice, u to nema nikakve sumnje. Neki zamišljeni žiri koji bi među tim ljepoticama trebao odabrati najzgodniju, sigurno bi imao vrlo težak i kompliciran, ujedno i vrlo odgovoran zadatak.

No, ove nedjelje imat će Dijana Mugoša, Dejana Milosavljević i ostale koprivničke igračice u tom pogledu jaku konkurenciju na terenu svoje dvorane. U goste im dolazi rumunjska Magura u sklopu 1. kola skupine EHF kupa, a u njenim redovima nastupa Ana Maria Tanasie, 24-godišnja rumunjska reprezentativka koja nastupa na poziciji lijevog krila.

Screenshot

Plavokosu Tanasie su mnogi već proglasili najzgodnijom rukometašicom na svijetu. Pripomogla je tome njena atraktivna pojava na terenu, ali vjerojatno još više atraktivne i prilično provokativne fotografije koje redovito objavljuje na svojim profilima na društvenim mrežama.

Screenshot

Ana Maria je prošle godine također bila koprivnička gošća, nastupala je tada za rumunjsku Craiovu i zabila jedan gol, a Podravka je pobijedila 23:19. Tek su joj 24 godine, a u karijeri je već promijenila dosta klubova; Zalau, Baia Mare, Craiova, Dunarea Braila, Valcea, pa opet Craiova i sad Magura. Ima jedan naslov prvaka Rumunjske te po dva Kupa i Superkupa.

Screenshot

U reprezentaciji svoje zemlje je od 2015. kad je osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Danskoj te postala počasna građanka rodne Hunedoare.

Screenshot

Screenshot

Kad je u pitanju pozicija na terenu i reputacija izvan njega, s Tanasie se može uspoređivati Podravkino lijevo krilo, također 24-godišnja Dijana Mugoša.

Crnogorska reprezentativka početkom sezone stigla je u Koprivnicu iz slovačke Iuvente Michalovce i dijeli minutažu s domaćom djevojkom Korinom Karlovčan. Dijana je krajem prošle godine prvi put predstavljala svoju zemlju na velikom natjecanju, na Svjetskom prvenstvu u Japanu, s Crnom Gorom je osvojila peto mjesto i izborila pravo na olimpijske kvalifikacije.

Facebook

Linker
16. travanj 2024 02:14