REUTERS/Damir Sagolj FOR EDITORIAL USE ONLY / REUTERS
NE NAZIRE SE KRAJ

HOROR U REŽIJI LIJEČNIKA SLAVNE REPREZENTACIJE Javila se nova mlada gimnastičarka koju je zlostavljao: 'Morale smo šutjeti, a sve je bilo jako bolno!'

Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 24. studeni 2017. 01:05

Ne nazire se kraj liste gimnastičarki koje dugogodišnjeg liječnika američke gimnastičke reprezentacije Lawrencea G. Nassara optužuju za zlostavljanje. Objavom na svom Instagram profilu, zloglasnog liječnika optužila je i Gabby Douglas, 21-godišnja američka reprezentativka, prva tamnoputa gimnastičarka s višebojskim olimpijskim zlatom (2012. u Londonu).

Gabby je još prošlog tjedna došla do medijskih naslovnica kada je rekla kako “žene imaju odgovornost zbog skromnog odijevanja kojima privlače pogrešne ljude”. Zbog ovog su je javno napale mnoge zlostavljane kolegice iz reprezentacije, prije svih najveća gimnastička zvijezda danas, djevojka sa četiri olimpijska zlata iz Rija, Simone Biles.

- Šokira me čuti to. Plače mi se. Očekivala sam više od tebe kao kolegice.

i love hanging with fun people

A post shared by Gabby Douglas (@gabbycvdouglas) on

Još više ju je napala šesterostruka olimpijska medaljašica Aly Raismann koja je prije nekoliko tjedana također potvrdila da ju je ovaj liječnik zlostavljao.

- Samo zato što žena nosi seksi odjeću ili objavi takvu fotografiju ne daje pravo muškarcu da je seksualno zlostavlja.

U svojoj isprici svima, Gabby je objasnila što je htjela reći.

- Bez obzira kako se odijevate, nikome ne dajete pravo da vas zlostavlja. To bi bilo kao da kažemo da zbog odjeće koju smo nosile, krive smo što nas je zlostavljao Larry Nassar - priznala je Gabby da je i ona bila jedna od desetaka zlostavljanih sportašica.

- Nisam javno pričala o tome, jer smo godinama bili uvjetovani da šutimo, a iskreno, sve te stvari bile su jako bolne.

Linker
01. svibanj 2024 02:22