Screenshot: Instagram
TKO JE POPULARNIJI?

KAKO JE RAKITIĆ UPOZNAO LIJEPU RAQUEL O hrvatskim legendama u Sevilli se zna baš sve: 'Nije ju upoznao u kafiću nego u disku!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. studeni 2016. 09:25

Oko Dinamove delegacije naglo su se počeli okupljati policajci. Shvatili smo to kao sasvim normalan postupak kad se radi o osiguranju. Međutim, onda su se nekako počeli vrzmati, meškoljiti, smijuljiti... Nije da se baš tako ponašaju policajci. Onda je jedan od njih mahnuo rukom i pozvao očito “viši čin”, s obzirom na broj znakovlja na epoletama uniforme. Taj je onda prišao predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru, koji je s Modrima doputovao u Sevillu. Nešto mu je prišapnuo na uho, a onda je dao znak ostalim da se skupe oko Šukera.

Svi ga opsjedaju

Tad smo sve shvatili, policijska postrojba željela se fotografirati s proslavljenim bivšim hrvatskim nogometašem koji je igrao u Sevilli. Trajalo je to, trajalo, mijenjali su se policajci, a Šuker je pozirao u onoj svojoj poznatoj pozi, s palcem uzdignutim uvis.

To je samo jedna od scena kad se radi o boravku Šukera u Sevilli. Za naše pojmove, gotovo je nevjerojatna popularnost Davora Šukera u ovom gradu. Čovjek praktički ne može izići iz hotela, a da ga ne opsjednu ovdašnji stanovnici.

Da vas podsjetimo, Šuker je iz Seville otišao prije - 20 godina! Igrao je u razdoblju od 1991. do 996., a onda otišao u Real iz Madrida. Međutim, ne da ga pamte oni stariji, nego ga prepoznaju i mladi. Ta priča oko Šukera djeluje nekako nadrealno. U Zagrebu smo često znali sjediti ili šetati s poznatim hrvatskim sportašima, rijetko ili gotovo nikada bi netko prišao i tražio autogram, fotografiranje... E sad, jesu li naši ljudi sramežljivi ili ih baš boli briga za slavne hrvatske sportaše, teško je dokučiti. Makar mi se oba druga opcija čini realnijom. Možda to nešto govori i o stanju nacije... Ovdje se sportaši cijene, domaći ili strani, bivši ili sadašnji.

Doduše, nisam imao prilike s Ivanom Rakitićem prošetati Sevillom, tko zna bi li on mogao proći koji metar, a da ga netko ne zaustavi. Zanimalo me tko je popularniji i Sevilli, Šuker ili Rakitić? Naravno, nema se baš mnogo izbora kad se radi o spoznavanju te informacije. Najjednostavnije je pitati osobe koje prve sretnete kad dođete u neki grad. To su recepcionari i konobari. U hoteli Viapol i centru Seville, konobar Diego, 30-godišnji mladić, od prve će ispaliti...

- Šuker je popularniji u Sevilli! Za mene je on uz Diega Maradonu najbolji nogometaš koji je ikad igrao u Sevilli.

Malo je čudno takvo razmišljanje. Kad je Šuker došao u klub, Diego je imao 5 godina. Nije vrag da se sjeća.

- Pričao mi stari...

Inače, kad je već spomenuo Maradonu, predsjednik HNS-a je s njim igrao u Sevilli godinu dana. Nešto stariji recepcionar Augusto kaže:

- Rakitić je sjajan igrač, ovdje smo ga obožavali. Konačno, on je naš, oženio je djevojku iz Seville i tu će, po svemu sudeći živjeti, nakon završetka karijere. Rakitić je zapravo naš sugrađanin. Također je strašno popularan ovdje, prava je zvijezda koja ne bi mogla šetati gradom a da ga ne napadnu obožavatelji. Ne može se kazati da je Šuker popularniji od Rakitića, ali većina će kazati da je veći nogometaš.

Odmah je objasnio zašto...

- To je razlika. Svima napadači ostaju u sjećanju. Super su te asistencije, dodavanja, ali najviše se pamte golovi. Šuker ih se nadavao u Sevilli, zato je toliko cijenjen i zato njegova popularnost ne pada i nakon 20 godina otkako je otišao - zaključio je naš sugovornik.

Diafrutando de mi niña unos dias... te amooooo @raquel_mauri

A photo posted by Ivan Rakitic (@ivanrakitic) on

Kafić ili disko

Moglo se čuti još priča oko Rakitića. Eto, recimo, sam Raketa je kazao kako je suprugu Raquel upoznao dok je radila u kafiću preko puta hotela u kojem je stanovao prvih nekoliko mjeseci nakon što je došao u Sevillu. Međutim, neki ovdašnji naši sugovornici su nam tvrdili da ispred hotela u kojem je stanovao Raketa uopće ne postoji kafić. Kaže da se radi o disko-klubu. Nema neke veze, ali za ljude u Sevilli očito ima, prate svaki korak svojih sportskih idola. Da ste samo vidjeli s kakvom je strašću jedan konobar objašnjavao da to nije kafić, nego disko...

- Morate imati pravu informaciju!

Pa dobro, mi vam je dragi čitatelji serviramo iz prve ruke.

Linker
04. svibanj 2024 14:21