CROPIX
ČEKALI SU GODINAMA

MOJE KANADSKO VJENČANJE Ana Jelušić 'Došla sam ovdje na deset mjeseci, a ostala do danas'

Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 12. rujan 2016. 15:47

Ana Jelušić jedan je od sjajnih primjera kako uspješnu sportsku karijeru praktički istog trenutka nakon njezina okončanja nastaviti jednako uspješnom u “normalnom poslu”.

Za one koji poznaju bivšu skijašicu to nije nikakvo iznenađenje, jer ova inteligentna i iznimno simpatična Riječanka, koju skoro da ne možete vidjeti bez smješka na licu, ni jednog trenutka nije zapostavljala obrazovanje, bez obzira na iznimno zahtjevan sport kojim se bavila. U Rijeci je završila gimnaziju, a potom diplomirala logistiku i menadžment na Poslovnoj akademiji, također u Rijeci, vrlo je elokventna, a govori hrvatski, engleski, talijanski, njemački i španjolski.

Gotovo odmah nakon preranog završetka skijaške karijere 2011. (zbog problema s astmom) dobila je posao u Međunarodnoj skijaškoj federaciji kao medijski koordinator FIS-a, a upravo tijekom tog posla upoznala je Kanađanina Travisa Blacka za kojeg se u subotu udala u rodnoj Rijeci. I on je tada kao radio za FIS, a u međuvremenu je njihov dom postala švicarska Lausanne.

Ana je još 2011. dobila priliku odraditi staž u MOO-u, kako je jednom rekla “došla sam u Švicarsku na deset mjeseci, a ostala do danas”. Trenutačno radi u Sportskom odjelu MOO-a koji se brine o olimpijcima, dio njezina posla je bilo i razvijanje platforme na kojoj će se bivšim olimpijcima pomoći u novim karijerama. Nakon tri izdanja Olimpijskih igara, na kojima je nastupala, bila je u novoj ulozi u Londonu 2012., Sočiju 2014. i Riju 2016. za koji je njezin tim razvio aplikaciju koja je olimpijcima bila glavni izvor informacija. I njezin dugogodišnji dečko, a od subote suprug, zaposlen je u MOO-u kao marketinški stručnjak.

A svi koji su imali prilike gledati i slušati Anu u ulozi stručne komentatorice Eurosporta za skijanje znaju da bi i u tom poslu mogla napraviti sjajnu karijeru.

Linker
30. travanj 2024 03:55