Screesnhot: Instgram
NAKLON DO PODA, MAJSTORE

MUSLIMANSKA ZVIJEZDA REDSA ODUŠEVILA ČESTITKOM KOJA OSVAJA SVIJET Lovrenov prijatelj dirnuo ljude ravno u srce: 'Prekrasno, ovo je prava rijetkost!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. prosinac 2016. 13:30

Veznjak Liverpoola Emre Can oduševio je javnost čestitkom za najveće katoličke i židovske blagdane te na jednostavan način pokazao koliko su razlike među religijama koje pronose ljubav besmislene.

22-godišnji nogometaš je u Liverpool došao prije tri godine iz Bayera, njemački je reprezentativac, ali je porijeklom Turčin po oba roditelja te praktični muslimanski vjernik.

Na Božić je odlučio svoju filozofiju 'zajedništva u različitosti' podijeliti sa svima putem Facebooka i Instagrama, a dobio je stotine pozitivnih komentara.

"Sretan Božić i Hanuka svima vama. Blagdani nam pružaju priliku da vrijeme provodimo s najmilijima - i zato ih trebamo slaviti. Bez obzira odakle dolazite ili kojoj religiji pripadate. Svi dijelimo iste vrijednosti i naša je zajednička odgovornost da pomažemo jedni drugima i da se zalažemo za te vrijednosti. Bez razlike bili kršćani, židovi, muslimani ili vjerujete u nešto drugo. Sretan Božić i Hanuka svima vama!", poručio je Emre Can i oduševio fanove.

"E za ovo bi trebalo koristiti društvene mreže. Prekrasno, Emre!, 'Slažem se sa svime. Ovo je rijetkost' Svaka čast, Emre!', 'Ti si takav dobar primjer svima. Volim te!, samo su neki od tristotinjak komentara koje je već u nedjelju prijepodne dobio njemački reprezentativac.

Linker
27. travanj 2024 19:06