facebook
DOBAR JE ON ČOVIK...

'NAŠE MALO MISTO' RASKRINKALO NAPAD NA RAKITIĆA 'Ne čudim se što nitko nije vidio tu kreaturu!'

Piše: Bernard PalekaObjavljeno: 04. srpanj 2016. 10:38

Čeprljanda, dan poslije. Dan poslije silne strke i bezglave jurnjave fotoreportera i snimatelja, dan poslije - dana poslije! Nedjelja je, za razliku od petka i od subote još više, mirna. Pravi dan za odmor. Na plaži već rano ujutro obitelji s dječicom.

- Kaj, nisu našli bedaka!? - govori jedan stalni čeprljandski gost.

U moru su uglavnom gosti, domaći i strani, ne gube vrijeme. A ljudi iz Čeprljande po prastaroj navici, sjede u kafićima i sličnim objektima. Ponetko čita novine, neki razglabaju o uzbuđenjima doživljenima u dva dana nakon što je za sada nepoznat netko kamenom (‘babulj’) razbio vjetrobransko staklo uz bazen u sklopu Ville Marije, ljetnikovca gdje je sa svojom obitelji boravio Ivan Rakitić.

- A što ću reći? Gledam, čitam i slušam svašta, počesto i očite besmislice, a nitko nije spomenuo da je bacač kamena djelovao u onom dijelu dana kad svaki pošteni Dalmatinac “ubije oko” poslije objeda. Ne čudim se što nitko nije vidio tu kreaturu, a i tko bi “usrid” dana po onakvoj žegi! - zbori jedan mještanin ne želeći reći ime.

A šjor koji je sjedio u njegovu društvu dodaje:

- Me gledajte, Raketa je u nekoliko dana u Čeprljandi bio kao netko tko ovdje dolazi desetljećima. Djeca su trčkarala za njim, tražila i dobila bi autograme i slikala se s njime, radili su to i odrasli, a njemu ništa to nije smetalo. Dobar je on čovik, ali tko će točno znati zašto je nekomu palo napamet baciti kamen. Moglo bi biti svašta razlog tom bedastom činu.

U Čeprljandi se nitko ne sjeća nekog sličnog incidenta, kamoli još žešćega. Dobro, malomišćanskih svađa uvijek ima, ali tu uglavnom padaju teške riječi, nema kamenja odavno.

- Ja sam gost u Čeprljandi više od 30 godina pa se smatram napola domaćim. Bilo mi je neugodno kad se sve dogodilo, no kad sam shvatio da u dvorištu nije bilo nikoga kad je bačen kamen i da nema ozlijeđenih, malo mi je bilo lakše. Nezgodno je što je prvi odjek bio izrazito težak, zamalo kao da se radilo, ne daj Bože, o bombaškom napadu. Moje je mišljenje da se radi o nekomu tko je kamen bacio iz posve, tako ću se izraziti, nenogometnih razloga. Nadam se da će policija naći toga napadača - smireno će sijedi gospodin iz, kako je rekao, hrvatske unutrašnjosti.

Jedan od zaselaka mjesta Ugljana jučer je živio svoju uobičajenu ljetnu nedjelju. Riječ o neugodnom slučaju mogla se čuti tek tu i tamo. Mještani i gosti kažu da bi onoga tko je bacio kamen i njemu slične likove zapravo trebalo poslati da - tucaju kamen.

- Dospjeli smo u novine ni krivi ni dužni! Baš me zanima što će se dogoditi ako se otkriju počinitelj i njegovi motivi - zaključio je stariji mještanin, barba koji je nedvojbeno u životu prošao puno toga.

Istraga je u tijeku…

Linker
28. travanj 2024 01:55