Mike Hewitt / Getty Images
NOVI UDARAC

NE PRESTAJU MUKE PO WEST HAMU žene se podigle protiv vlastitoga kluba: 'Kažu da smo veliki, a igramo u starim dresovima i nemamo novac za liječnika!'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 04. listopad 2016. 17:18

Muke po West Hamu ne prestaju, sada je i predsjednik ženske momčadi Stephen Hunt podigao glas, točnije, tužbu protiv kluba zbog diskriminacije prema ženskoj ekipi. Naime, Hunt kaže da West Ham nije dopustio traženje sponzora za žensku ekipu, koja je u financijskim problemima.

Iz kluba su, doduše, obećali financijsku pomoć za neophodne troškove, no novac nikada nije uplaćen na njihov račun. Nogometašice nemaju sredstva ni za fizioterapeuta ni za prijevoz na utakmice, a igraju u lanjskim dresovima s prekriženim imenima bivših igračica.

- U West Hamu su prekršili sva pravila o jednakosti u nogometu. Očito je namjera čelnih ljudi da spriječe razvoj ženske ekipe. Ovo je već prešlo granicu zanemarivanja jer nam pokušavaju ukinuti bilo kakav način financiranja - rekao je Hunt.

Iz kluba su pak poslali miroljubivo priopćenje:

- Potpora i briga o ženskoj ekipi od primarne je važnosti za West Ham. Upravljanje ženskom ekipom nedavno je doživjelo manje promjene, no one očito nisu dale pozitivne rezultate. Klub aktivno radi na promjenama koje će unaprijediti žensku ekipu, a nakon zabrinjavajućih izjava predsjednika Hunta morat ćemo maksimalno ubrzati cijeli taj proces.

Linker
02. svibanj 2024 02:17