REUTERS
BIZARAN RAZLOG

NOVI PEH ZA REKORDERKU I JEDNU OD NAJLJEPŠIH SPORTAŠICA SVIJETA Lindsey Vonn ozlijeđena zbog Trumpove kletve?

Piše: Edi DžindoObjavljeno: 12. prosinac 2017. 21:24

Ako ne razmišljamo o njezina četiri velika kristalna Globusa, njezinih 16 malih kristalnih Globusa ili pak njezinih 77 pobjeda u utrkama Svjetskog kupa, karijeru velike Lindsey Vonn pamtit ćemo po njezinim ozljedama.

Amerikanka je uklještenjem leđa na subotnjoj utrci superveleslaloma u švicarskom St. Moritzu upisala 11. veću ozljedu u karijeri. Istina, ova nema ni približne posljedice kao puknuća ligamenata ili lomovi nadlaktice, koje je imala kroz svoju karijeru, no, dobila je potpuno novu dimenziju.

Isfrustrirana

Naime, Vonn je u razgovoru za CNN u više navrata izjavila da ne podržava Donalda Trumpa kao predsjednika SAD-a te da na Olimpijskim igrama u Pjongčangu neće nastupati za njega.

- Želim predstavljati Sjedinjene Američke Države, ali ne i predsjednika. Želim predstavljati svoju državu kako treba, za razliku od ljudi na vrhu države - kazala je politički isfrustrirana Lindsey Vonn.

Nije to bilo sve što je 33-godišnja Amerikanka imala reći po pitanju Donalda Trumpa. Novinari CNN-a su je pitali hoće li prihvatiti poziv u Bijelu kuću ako osvoji zlato na OI.

NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 05:  Lindsey Vonn attends the Formula One Grand Prix of Great Britain at Silverstone Circuit on July 5, 2015 in Northampton, England.  (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Clive Mason / 2015 Getty Images
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 05: Lindsey Vonn attends the Formula One Grand Prix of Great Britain at Silverstone Circuit on July 5, 2015 in Northampton, England. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Neću u Bijelu kuću

- Apsolutno ne.

Tri dana nakon što je razgovor izašao u javnost, Vonn se već na petim vratima superveleslaloma ozlijedila. Dospjela je do cilja, završila na 24. mjestu, no, pri ulasku u ciljnu ravninu vidjelo se da ne može stajati kako treba, uz bolne grimase na licu Amerikanke.

Ozljeda nije previše ozbiljna, Vonn je izjavila da će se na staze vratiti već za tjedan dana, no, za američku javnost ovo je još jedan od brojnih slučajeva “Trumpove kletve”, nastavak niz nevolja koje su se događale poznatim osobama koje su javno govorile protiv predsjednika SAD-a.

OZLJEDE LINDSEY VONN

2007. puknuće ligamenata (desno koljeno)

2009. puknuće palčane tetive (desna ruka)

2010. puknuće lijeve podlaktice, lom malog prsta (desna ruka)

2011.potres mozga

2013. puknuće ligamenata (desno koljeno), lom tibije (desna noga)

2015. lom gležnja (desna noga), puknuće ligamenata (lijevo koljeno)

2016. lom nadlaktice (desna ruka)

2017.uklještenje leđa

Linker
14. svibanj 2024 01:56