CROPIX
TITULE JU PRATE

ONA JE NAJLJEPŠA HRVATSKA SPORTAŠICA Upoznajte Cindy, djevojku koja razbija sve stereotipe!

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 10. srpanj 2016. 19:54

Cindy Šoštarić, 21-godišnja plivačica zagrebačkog Medveščaka, u petak je u hotelu Sport u Ivanić-Gradu proslavila dvostruku krunu. Nakon što je u Tomislavgradu trijumfirala u 3. izboru za najljepšu Hrvaticu izvan Hrvatske u narodnoj nošnji, postala je Miss sporta Hrvatske.

U izboru je sudjelovalo 16 sportašica, prva pratilja je atletičarka zagrebačkog Agrama Antonela Golobić, druga pratilja odbojkašica iz Nove Gradiške Mia Pojatina, dok je Miss fotogeničnosti Matea Stojan iz Poreča, koja se bavi bikini fitnessom.

- Ove dvije titule u tjedan dana došle su potpuno neočekivano, to je kao san. Sretna sam jer sam ispunila dva cilja. Zabavila sam se i pokazala da se plivačice često nepravedno prikazuju kao muškobanjaste. Posebno mi je drago što sam dokazala da možemo biti ženstvene - priča djevojka rođena u Italiji, studentica talijanskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

- Roditelji su iz Zagreba, ali žive u Italiji već 25 godina. Tamo sam odrasla, a u Zagreb sam došla prije gotovo dvije godine i živim s bakom. Ona mi kuha i ja sam sretna, a i baka je sretna što smo zajedno.

Kako je bilo u Ivanić-Gradu proteklih dana?

- Cure su bile jako zgodne, ljudi sa strane govorili su da je ove godine bilo teško izabrati pobjednicu, svaka je imala nešto posebno. Bilo je mi je krasno. Naravno da smo malo partijali nakon što je sve završilo, ostale smo u sobi i napokon si mogle priuštiti malo hrane, ali ja sam već u subotu ujutro otišla u teretanu trenirati. Vraćam se polako svom životu, ipak sam ja sportašica i takva ću i ostati.

Koji je sljedeći cilj, napad na titulu Miss Hrvatske?

- A ne, to je sad gotovo, idem ponovo u bazen. U srpnju imam Europske sveučilišne igre, potom i državno prvenstvo. Od ponedjeljka opet počinje moj život.

Linker
10. travanj 2024 20:20