Andrea Botez

 SCREENSHOT/INSTAGRAM
TO SE ZOVE DAMIN GAMBIT

Foto: Ona je ‘top‘ za pločom, među najljepšima u sportu, a u slobodno vrijeme je DJ i voli seksi kostime

Andrea Botez ima niz interesa, a broj fanova joj je svakim danom sve veći
Piše: SNObjavljeno: 21. veljača 2023. 13:23

Andrea Botez je vjerojatno najljepša šahistica na svijetu, a šah joj je samo jedan od interesa. Ova 20-godišnja ljepotica šahom se počela baviti sa samo šest godina kada se u igru zaljubila preko sestre Alexandre koja je bila odlična igračica.

Do 2015. godine, sa samo 13 godina, je postala prvakinja British Columbije, a ubrzo nakon je pokrenula i Twitch kanal BotezLive koji danas ima nešto više od milijun pratitelja, dok su njeni videi skupili preko 19 milijuna pregleda.

Na Instagramu ju prati preko 500.000 fanova, a ona ih često počasti sexy fotografijama. Osim šaha, Andrea voli i cosplay pa se nerijetko preobuče u neki od likova iz videoigara ili popularnih SF filmova, knjiga i serija.

Svojim interesima je pridodala i ulogu DJ-a. U jednoj se objavi pohvalila fotografijom s jednog nastupa.

- Bila sam DJ sa Justinom Kanom i nabacili smo svoj rave = najbolja noć ikada.

U posljednje vrijeme je šahu pridodala novi hobi, boks, pa se tako okušala u prvenstvu šahovskog boksanja gdje se natjecateljice bore u oba sporta u istom natjecanju. Nedavno se tako u ovom sportu natjecala protiv svjetske velemajstorice Bine Belenkaye koja ju je u LA-u pobijedila šah-matom.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Što je Ivan Leko želio poručiti s izjavom kako nije u Hajduk došao kako bi trenirao juniore? U kakvom stanju splitski klub dočekuje najveći hrvatski derbi protiv Dinama? Je li se u redovima Modrih jedan igrač napokon stabilizirao? Kako je Istra 1961 došla do četvrtog mjesta u prvenstvu i je li to dokaz kako je projekt s Alavesom uspio? Odgovore na ta i druga pitanja saznajte u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom:

Linker
25. travanj 2024 05:49